Benefietveiling buitenplaats Kasteel Wijlre na watersnoodramp 20 september – 26 september 2021

Na de watersnoodramp in Limburg organiseert buitenplaats Kasteel Wijlre een online benefietveiling waarvan de opbrengst geheel naar de buitenplaats gaat. Er kan van 20 september tot 26 september geboden worden op 21 kunstwerken van grootmeesters tot aanstormend jong talent. Bied mee en bemachtig een van deze topwerken. Met jouw kunstaankoop help je de buitenplaats weer de ontmoetingsplek te worden waar kunst, natuur, architectuur en erfgoed met elkaar verbonden zijn.

Kunstenaars: P. Struycken, Gé-karel van der Sterren, Ger van Elk, André de Jong, Stephen Wilks, Toon Verhoef, Milah van Zuilen, Joris Vanpoucke, Petrovsky & Ramone, Wieteke Heldens, Oscar Lourens, Ien Lucas, Koen van den Broek, Phoebe Pryor, Klaas Kloosterboer, Twan Janssen, Andrea Radai, Johan Tahon, David Bade, Pieter W. Postma, Chaim van Luit.

Watersnoodramp.Wat waren we blij dat we na de verplichte corona lockdown weer open konden. Drie weken later zonk ons de moed in de schoenen toen we zwaar werden getroffen door de watersnood. Op 14 juli jl. trad de rivier de Geul buiten zijn oevers en stroomde het park en het kunstpaviljoen Hedge House binnen enkele uren vol water. De schade aan het kunstpaviljoen is enorm en de internationale groepstentoonstelling ‘Spirit of Kindergarten’ keert in verband met langdurige renovatie niet meer terug naar het Hedge House. Ook het kasteelpark heeft grote schade geleden. Hierdoor kan het Hedge House opnieuw langdurig geen bezoekers ontvangen en lopen we een jaar broodnodige publieksinkomsten mis.

Benefietveiling. We laten ons echter niet kisten. Samen met vrijwilligers, vrienden en partners willen we weer de levendige ontmoetingsplek zijn en het publiek inspireren met onze nationaal en internationaal toonaangevende tentoonstellingen. Maar we kunnen dit niet alleen. Individuele kunstenaars en galerieën hebben ons een kunstwerk geschonken. Jij kunt deze kunstwerken bemachtigen door mee te bieden op onze benefietveiling. Met je kunstaankoop help je ons de kosten van de herstelwerkzaamheden aan het park en van de langdurige sluiting van het Hedge House te financieren, zodat we je snel weer met een nieuw tentoonstellings-, educatief en publieksprogramma kunnen ontvangen op onze buitenplaats.

Met dank aan alle kunstenaars en de galerieën Gerhard Hofland, Fons Welters, Borzo, Torch Gallery, The Merchant House, Ron Mandos, Andriesse-Eyck, De Expeditie, Ellen de Bruijne Projects, galerie Onrust en Tegenboschvanvreden.

De online benefietveiling vindt plaats van 20 t/m 26 september 2021 op www.kasteelwijlre.nl

Foto Kasteel Wijlre

 

Geef een reactie