Hoofdmenu

Roda JC en NAC Breda delen de punten

Roda JC Kerkrade kwam gisteravond niet verder dan een 0-0 gelijkspel in de thuiswedstrijd met NAC Breda. Ondanks dat de Kerkradenaren een prima wedstrijd speelden, zat een doelpunt er niet in.
De wedstrijd werd direct aanvallend begonnen door Roda JC. Al in de tweede minuut werd de eerste kans genoteerd. Patrick Pflücke raapte een te ver geschoten corner op en de bal werd door de Duitser direct voorgegeven op Bryan Limbombe. De debutant schoot in het zestienmetergebied, maar mikte net boven de goal van NAC. Daarna viel vooral het spel van Benjamin Bouchouari erg op. De kleine Belg gaf enkele slimme steekpassjes en dribbelde enkele keren vrij eenvoudig door de Bredase achterhoede. Tot een echte kans leidde dat echter niet.
De volgende kans werd genoteerd door Dylan Vente. Limbombe pakte de bal slim af van de bezoekers die aan het opbouwen waren, en gaf de bal snel op Vente. Iets té snel, want de bal kwam op de hiel van de aanvaller. Daardoor volgde er helaas geen schot op doel.

Net na rust tekende NAC Breda voor zijn eerste echte grote kans. Ralf Seuntjens kopte een bal op doel, maar Rody de Boer tikte de bal knap over lat. Er volgde daarna mondjesmaat enkele kleine kansen, waaronder Pflücke die door Xian Emmers uit buitenspelpositie werd weggestuurd richting doelman Olij. Na minuut 65 volgde een hectische fase, waarin de dreiging van Roda JC hoog was. Maar de bal viel steeds net niet goed.

In de slotfase van de wedstrijd waren het de beide keepers die uitblonken. De Boer was enkele keren een sta-in-de-weg voor de aanvallers van NAC Breda. Ook Olij bleek in de absolute slotfase niet te passeren. In de laatste minuut tikte hij twee keer een afstandsschot van Robert Klaasen uit de doelmond.

Voor Roda JC is FC Volendam de volgende tegenstander in de Keuken Kampioen Divisie. Komende maandag (13 september) wordt er in Volendam gevoetbald. Om 20.00 uur is de aftrap tegen het Andere Oranje.

Communicatie Roda JC en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.