Hoofdmenu

VV Hellas wint derby van Rkvv Voerendaal

Precies 4 jaar en 1 dag na de laatste onderlinge derby stond gisteren weer eens het affiche Hellas – Voerendaal op de kalender. Net als de vorige keer, toen wij met 0-1 door een goal van Kjell Kleijkers met de zege naar huis gingen, ging het om de poulefase van de beker.
De wedstrijd begon over en weer wat aftastend, waarbij Hellas wat speldenprikjes uitdeelde en wij via een voorzet van Kjell, welke net te hoog was voor Daan Linssen, ook iets terug deden. De thuisploeg was wel de enige die voor de rust wist te scoren. Na een scrimmage werd in de rebound raak geprikt: 1-0.
Na de pauze kwamen we wederom tot weinig kansen en aan de overzijde werd de marge verdubbeld. Uit een corner kon de vrijstaande schaduwspits knap raak volleren: 2-0. Hierna ging het, mede door een uitvalbeurt van Kai Ruitenbeek achterin, ineens hard.
De 3-0 en 4-0 lieten zich snel noteren. De eerste bal viel binnen na een voorzet, de tweede uit een penalty na een te late tackle aan onze kant. Bram Vrinzen verzorgde de eretreffer: hij draaide goed weg, versnelde richting doel en legde bal voor een leeg doel klaar voor Pepijn Linssen: 4-1. Het was echter te laat en veel te optimistisch gezien het spelbeeld om te dromen van een comeback. Dit bleek ook toen Hellas zelfs voor het slotakkoord gooide. Na een goede actie over links werd voorgelegd en de 5-1 tegen de touwen geschoten. Niet waar we op hoopten uiteraard en het bekeravontuur is dit seizoen daarmee waarschijnlijk ook vroegtijdig voorbij.
Volgende week nog op bezoek bij IBC ’03.
tekst Michel van Dinther en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno