Weinig spektakel in gelijk opgaand bekerduel

1

Sportpark Grasbroek was op zondag 12 september het decor voor de 2de bekerwedstrijd in de poulefase tussen Sporting Heerlen en BSV/Limburgia. Beide ploegen hadden 1 punt overgehouden aan hun eerste wedstrijd. Een overwinning was dus voor beide teams broodnodig.

Vroeg doelpunt na defensief gestuntel. Het duurde slechts 15 minuten voordat de bezoekers uit Brunssum op voorsprong kwamen. Een crosspass vanaf links werd door de Sporting Heerlen defensie slecht verwerkt; Imad Tini kon de bal controleren en moeiteloos afdrukken voor de 0-1. Hierna volgde 30 minuten gezapig voetbal op het middenveld. In de eerste helft werden er dan ook door beide ploegen geen grote kansen meer gecreëerd.

Tweede helft evenmin spectaculair . In het tweede bedrijf ging het spel verder waar het in de eerste helft gebleven was. Veel lange ballen van achteruit, veel diepe ballen langs de lijn, veel balverlies op het middenveld. Ook in de tweede helft wisten beide defensies hun tegenstanders goed te weren. Uitgespeelde kansen waren er nagenoeg niet. 10 minuten voor tijd werd Sporting Heerlen nog even gevaarlijk uit een corner, een kopbal van Ravi van den Heuvel verdween echter naast het doel. Doelpunten vielen er in de tweede helft dan ook niet. De einstand werd dus in de 15de minuut al bepaald; 0-1.

Allesbeslissende laatste speelronde volgende week. Volgende week volgt in de laatste bekerwedstrijd voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Sporting Heerlen gaat op bezoek bij stadsgenoot Bekkerveld en heeft een driepunter nodig om door te bekeren. BSV/Limburgia heeft in Neeritter bij Veritas genoeg aan een gelijkspel. Volgende week volgt dus de beslissing in deze bekerpoule waar alles nog mogelijk is.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie