Roda JC Kerkrade heeft met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Volendam. In het KRAS Stadion waren Xian Emmers en Stefano Marzo trefzeker voor de Kerkradenaren.
De wedstrijd werd goed begonnen door Roda JC, dat meteen de aanval zocht. Patrick Pflücke nam na drie minuten al het doel van Volendam-doelman Barry Lauwers onder vuur met een afstandsschot die over het doel ging. Bryan Limbombe, die de smaakmaker van het duel werd, passeerde in de eerste helft diverse keren zijn directe man en was daar ook gevaarlijk mee. Aan de andere kant kwam het gevaar vooral van Robert Mühren, wat na een klein halfuur resulteerde in een 1-0.

Kort voor rust kwam Roda JC nog een keer goed weg na slecht verdedigend werk. Ook was het de thuisploeg die opgelucht adem kon halen, nadat Nick Vossebelt een kans naast schoot.

Kort na rust kwam FC Volendam met tien man te staan. Aanvaller Daryll van Mieghem werkte Amir Absalem naar de grond, wat hem een tweede gele – en dus rode – kaart opleverde. Limbombe was ook in de tweede helft met zijn dribbel- en passeeracties de gevaarlijkste man bij Roda JC. De lichtvoetige Belg mocht zijn kunsten vertonen tot een kwartier voor tijd, om krachten te besparen haalde hoofdtrainer Jurgen Streppel hem naar de kant voor Jamil Takidine.

Kort na die wissel kwam Roda JC op gelijke hoogte met de thuisploeg. Invaller Xian Emmers schoot een corner na een lichte touchering van een Volendammer in één keer in de goal. Roda JC rook bloed, maar moest vijf minuten voor tijd toch toezien hoe Denso Kasius met een uithaal Rody de Boer passeerde. De ploeg van Streppel toonde echter veerkracht, waardoor er twee minuten later via Stefano Marzo toch weer werd gescoord. Die 2-2 bleek ook de eindstand.

Komende vrijdagavond speelt Roda JC alweer de volgende competitiewedstrijd. In het eigen Parkstad Limburg Stadion zal er om 20.00 uur worden afgetrapt tegen TOP Oss.
Communicatie Roda JC en Foto HEKO Photodesign

Geef een reactie