De vrouwen van Schaesberg hebben ook de tweede wedstrijd in de beker gewonnen. Maar het was slechts een magere 2-0. Vooral het vertoonde spel was hierbij teleurstellend.  Schaesberg kreeg zoveel ruimte om te voetballen maar het had vooral last van zichzelf en niet van tegenstander LHC/Uow’02.

Doordat de passing en tempo van het spel zo laag waren kon Schaesberg geen kansen uitspelen.  En als er dan twee honderd procent kansen waren dan werden deze niet benut. En dan wordt het dus zo’n wedstrijd waar je als ploeg zomaar tegen een nederlaag op kunt lopen. Dat gebeurde gelukkig niet.

Lukte het voor rust niet om te scoren uit die paar hele goede kansen die de ploeg kreeg. Na rust lukte het wel. Nadat er al door diverse mensen op doel geschoten was en de bal steeds via een redding of been van de tegenstander was tegengehouden was het uiteindelijk Kim die raak schoot. 1-0. Na rust lag ook het tempo van de passing hoger, en vooral nauwkeuriger. Hierdoor ontstond er meer druk waardoor er ook meer kansen ontstonden. Maar helaas werden deze niet benut.  Zo bleef het 1-0 maar opnieuw Kim schoot de 2-0 binnen door een vrije trap fraai in de lange hoek te draaien.

De wedstrijd heeft ons weer een aantal leermomenten opgeleverd naar de volgende wedstrijd toe.  Zo’n slechte wedstrijd zit er altijd tussen en dan kun je hem maar beter nu gehad hebben en hem toch winnen. Hopelijk blijft het bij deze ene wedstrijd. Aan ons om dat te bewerkstelligen.

Tekst Andries Bemelmans en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.