Na een lange afwezigheid van de competitie zijn wij 5 weken geleden begonnen met de voorbereiding van dit seizoen. Maar voordat de voorbereiding begon, hebben we eerst afscheid moeten nemen van onze trainer/coach Paul Beurskens, die ons de afgelopen 4 jaar heeft willen trainen en coachen. Paul, wij willen je nogmaals hartstikke bedanken voor de afgelopen 4 jaar, waarin we veel hebben kunnen lachen, soms hebben moeten balen na een verloren wedstrijd, maar net zo hard hebben kunnen werken op het veld! We willen je dan ook alle geluk en plezier toewensen met je welverdiende pensioen, maar dat komt wel goed aangezien Paul Beurskens graag met een wijntje in de hand langs het veld staat om ons aan te moedigen. 

Bij een afscheid van een coach, wordt er ook een nieuwe verwelkomd! Grant Thomson, voormalig trainer/coach van Horst D1, maakt vanaf dit seizoen deel uit van ons Dames 1 en is gebrand om ons naar de koppositie te leidden. Wij hebben in ieder geval super veel zin in dit nieuwe seizoen met onze nieuwe trainer/coach.

Dit hebben we afgelopen zondag meteen waargemaakt, in een thuiswedstrijd tegen Scoop D1, welke moeizaam begon, maar waarin we toch hebben laten zien waar wij toe in staat zijn en de drie punten gepakt!!

Onze eerste helft verliep zoals gezegd nogal moeizaam. De passing liep niet vlekkeloos, we wisten elkaar niet te vinden en straalden nog geen winnaarsmentaliteit uit.. Toch kwamen we op een 1-0 voorsprong middels een benutte strafcorner, welke voor goede moed moest zorgen. Helaas wist Scoop net voor rust de 1-1 te maken. Balend en gefrustreerd liepen we het kleedlokaal, we spraken elkaar aan op de punten waar het mis ging en liepen vervolgens met nieuwe goede moed en motivatie het kleedlokaal uit om de tweede helft anders te gaan hockeyen. Zo gezegd zo gedaan scoorden we binnen een aantal minuten de 2-1 via een mooie aanval over de rechterflank. Niet veel later wisten we wederom een strafcorner te benutten, 3-1!!!! Hoewel dit een mooi begin van het seizoen is, hebben we nog genoeg aandachtspunten om aan te werken de komende weken.

Niet te vergeten willen we het publiek van afgelopen zondag mega bedanken voor de support, want wat hebben we jullie gemist de afgelopen tijd!!!

Komende zondag spelen we uit tegen Horst D1, we zijn vastberaden deze trainingsweek hard te werken om opnieuw 3 punten binnen te slepen!

Tekst Kaja Snoeren/Names Dames 1,en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie