SV Abdissenbosch realiseert knappe  overwinning in bekercompetitie.

 

Na de nederlaag tegen UOW trapte Sv Abdissenbosch zondagmiddag af in Schinveld tegen de lokale vierdeklasser. Na een goede start met vlot combinatievoetbal , resulterend in een snelle kopbaltreffer door Jarno Michorius verloor men echter de grip op de wedstrijd en was RKSV Olympia Schinveld gedurende de eerste helft de bovenliggende partij. Dit resulteerde  in de 17e minuut tot de verwachte gelijkmaker. In de 21e minuut versierde de spits van Schinveld een penalty en nam zelf plaats achter de bal. Door fraai keeperswerk van doelman Wilco Rinkens  werd deze niet benut.

Echter in de 28e minuut resulteerde het overwicht van Schinveld, na onzorgvuldig uitverdedigen , alsnog in de verdiende  2-1. Vlak voor rust creëerde Noah van Horssen zelf nog een schietkans, doch kon deze helaas niet verzilveren.

Na een rommelige start van de 2e helft was de wedstrijd meer in evenwicht, met zelfs een licht  overwicht voor Abdissenbosch. Na een prima redding van de keeper van Schinveld op een vrije trap van Kay Hintjens belandde diens  volgende vrije trap op de paal.

In de 74e minuut leek Schinveld de wedstrijd te beslissen , echter weer werd dit voorkomen door WilcoRinkens, die snel de bal weer in het spel bracht. Deze tegenaanval werd perfect uitgevoerd , resulterend in de gelijkmaker na een vlotte combinatie door Jarno Michorius.

In de 83e minuut was Jarno dicht bij een hattrick, echter werd diens doelpoging door een Schinveld speler in eigen doel gewerkt, 2-3. Dit mooie eindresultaat is een lekkere opsteker voor het team.

Komende zondag komt 3e klasser Heksenberg-Nec op bezoek voor de laatste wedstrijd in deze bekerronde.

Tekst  Theo Hörk/sv abbdissenbosch en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie