Het oefenduel tussen derdeklasser KVC Oranje en het in de competitie één niveau hoger acterende LHC is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Die uitslag gaf de verhoudingen gedurende de 90 minuten aardig goed weer.

In de openingsfase was LHC dicht bij de 0-1 toen Bajraktaraj de lat boven KVC-keeper Lars van der Weide teisterde. Langzaam maar zeker kreeg KVC Oranje meer vat op de bezoekers uit Eygelshoven die, het moet gezegd, de nodige basisspelers misten. Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub op voorsprong. Scott Vienerius stuurde Niels Lanckohr op rechts diep, de laatste liet strakke voorzet van zijn rechter vertrekken en Benedicht Vloeberghs pegelde kiezelhard raak, doelman Mick Dohmen van LHC volslagen kansloos latend: 1-0.

Na de hervatting bracht LHC-trainer Ger Senden een aantal nieuwe krachten binnen de lijnen. Het spel van LHC werd beter, maar tot echt doelgevaar leidde dat vooralsnog niet. Aan de andere kant was Niels Lanckohr dicht bij de 2-0, maar hij werd hardhandig afgeremd door Mick Dohmen. Kort voor het sluiten van de markt werd het 1-1. Na een snelle uitbraak van LHC tekende Jelle Meisters voor die gelijkmaker. Scott Vienerius schoot na een mooie solo nog in het zijnet, via de voeten van een opponent. De daaropvolgende corner leverde niets meer op, waardoor het duel dus in 1-1 eindigde, een uitslag waar beide partijen vrede mee konden hebben.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie