V.C. Heerlen dames 1 gaan komend seizoen op “volleybalavontuur.”

De NEVOBO hanteerde dit jaar een open inschrijving voor het niveau voor de regio’s waarin men wilde volleyballen. De dames van VC Heerlen zullen nu in het seizoen 2021-2022 uitkomen in de 1e klasse regio zuid. Dit besluit is door de spelersgroep en trainers genomen en wordt ondersteund door het bestuur van de volleybalvereniging V.C. Heerlen. 

Dit betekent echter nogal wat voor deze zeer jonge spelersgroep. Van de huidige selectie bestaande uit 11 speelsters,  hebben 7 speelsters nog nooit op 1e klasse niveau geacteerd. Sterker nog deze speelster hebben in deze samenstelling nog nooit met elkaar gespeeld. Een geheel nieuw team.

De gelouterde trainers Peter Arets en Harm Smit met hun assistenten wacht dan ook een intensieve en uitdagende klus. We zullen het technisch, tactisch  niveau van de spelersgroep naar een hoger level moeten brengen zo oordeelt trainer-coach Peter Arets.  Trainer Harm Smit vult verder aan, dat gezien leeftijd, samenstelling en ervaring van de groep, er sprake zal zijn van wisselvalligheid.  Beide trainers zijn van mening  en er van overtuigd dat de groep gedurende het seizoen zal groeien naar het vereiste niveau waar van het smeden van een collectief “een team”, een absolute voorwaarde is om te presteren.

Om dit doel te bereiken is er gedurende de korte voorbereidingsperiode minimaal 3 keer per week getraind. Tijdens deze trainingen maar ook in het komend seizoen zullen minimaal 2 trainers met een assistent  altijd aanwezig zijn.

Om de speelsters te begeleiden zal ABC Balans gevestigd in Geleen coaching gesprekken houden  waarbij met name het mentale weerbaarheid getoetst en indien nodig bijgestuurd worden. Het bedrijf Aandacht op Leefstijl zal iedere week een half uur voor de training voedingssessies houden met de groep. In Balance Podotherapie gevestigd in Hoensbroek heeft voor iedere speelster een voetanalyse gemaakt om met deze resultaten blessures te verhinderen.

Kortom een professionele benadering voor deze jonge groep, die ook nog eens zoals overigens de gehele vereniging, in nieuwe kledij is gestoken.

Het wordt zoals eerder gezegd een interessant seizoen zo oordeelt Peter Arets, die zich realiseert gezien zijn volleytrainersverleden, dat dit een energie vretende klus zal worden. De benodigde voorwaarden zijn geschapen en zowel de ploeg als trainers hebben er alle vertrouwen.  Zijn advies is dan ook aan de supporters: steun deze groep door dik en dun. We volleyballen een Tour de France met 22 etappewedstrijden waarbij de bloemen pas bij de “meet”verdeeld worden.

Aanstaande zaterdag 18 september zal om 16.00 uur de vuurdoop in sporthal A Gene Bek plaatsvinden.

Foto’s Ester Arets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie