Op het zonovergoten sportpark Imstenrade kwamen 2 ploegen elkaar tegen die geen geheimen hebben voor elkaar aangezien zij in dezelfde klasse actief zijn en ook nog eens door alle creativiteit van de knvb al jaren aan elkaar gekoppeld worden in het bekertoernooi. Er ontspon zich een zeer sportieve en levendige wedstrijd tussen 2 ploegen die ondanks het verschil in speelstijl redelijk aan elkaar gewaagd waren. Dee eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg in de persoon van Britt maar zij vond de geweldig uit haar doel komende keepster op haar pad. Hierna waren er aan beide kanten nog wat kansjes te noteren, waarna ook Keer een grote mogelijkheid kreeg maar de bal van grote afstand net geen doel trof over de ver uit haar goal gekomen Laura.

2e helft eenzelfde spelbeeld tussen 2 hardwerkende ploegen die beide wat kleinere en grotere kansen wisten te creëren maar steeds goede keepsters op hun pad vonden of in het geval van Daniesha hem langs de verkeerde kant van de paal wisten te krijgen.

20 minuten voor tijd was het dan toch Keer dat de ban wist te breken, via een verkeerd overnamemoment in de verdediging van Rkhbs wist de spits zich goed vrij te draaien en de bal prachtig van randje 16 in de bovenhoek te leggen. De dames van de thuisploeg moesten nu alles op alles zetten om niet met lege handen achter te blijven en dat lukte een paar minuten later, Mandy werd goed weggestuurd en zij wist de bal 1 op 1 met de keepster hard en hoog tegen de touwen te schieten. Ondanks dat er hierna nog wat kansjes te noteren waren kon iedereen zich goed vinden in het 1-1 gelijkspel.

Voor Rkhbs volgt zondag om 12 uur op hetzelfde sportpark Imstenrade de volgende krachtmeting tegen “angstgegner” Schaesberg en sluit Keer de bekerpoule af met een thuiswedstrijd tegen lhc/uow.

Ramon Pulcini/Rkhbs VR1 enFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie