De HuB. bibliotheek van Kerkrade is genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland 2021. De genomineerde bibliotheken worden beoordeeld op zaken als gebouw & inrichting, diensten & producten, service & klantgerichtheid, maar ook op de maatschappelijke en culturele werking van de bibliotheek en de samenwerking met individuele en institutionele partners.

Bezoek wethouder Schlangen op 17 september,  ging wethouder Schlangen (cultuur) langs bij de HuB. om de nominatie te vieren en een bloemetje langs te brengen. Wethouder Schlangen: “De bibliotheek is meer dan een plek waar men kan lezen. Het is een plek waar men elkaar kan ontmoeten, bijscholen op allerlei vlakken en creatief kan zijn. Dat de HuB. bibliotheek Kerkrade is genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland, is een groot goed voor onze stad!”

U kan stemmen.Vanaf 1 tot en met 22 oktober is het mogelijk om via www.bibliotheekblad.nl een stem uit te brengen. Naast een professionele vakjury krijgt ook het publiek een stem in de uitslag. De uiteindelijke Beste Bibliotheek van Nederland is diegene die zowel door de vakjury als door het publiek het hoogst wordt gewaardeerd. De bibliotheek die als beste wordt verkozen, ontvangt de NBD Biblion / Bibliotheekblad Award. De uitreiking is op 2 november.

Foto Gemeente Kerkrade