Fortuna Sittard is er dinsdagavond niet in geslaagd te stunten tegen Ajax.

De regerend landskampioen was oppermachtig in Sittard, wat na het laatste fluitsignaal ook op het scorebord terug was te zien. Na drie Amsterdamse treffers voor rust, liep de score uiteindelijk op tot 0-5. De hoofdstedelingen boekten de derde royale zege in één week tijd, ook de duels tegen Sporting CP en Cambuur Leeuwarden werden met ruime cijfers gewonnen.

Ajax-trainer Erik ten Hag had de sterkst mogelijke opstelling het veld in gestuurd. Aanvankelijk was er geen plaats ingeruimd voor oud Fortunees Perr Schuurs. Tijdens de warming up haakte Jurriën Timber echter af, waardoor de uit Nieuwstadt afkomstige mandekker alsnog zijn opwachting mocht maken in een uitverkocht Fortuna Sittard Stadion.

De Amsterdammers waren vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. George Cox voorkwam een snelle achterstand voor de thuisclub, in de vierde minuut werkte hij een inzet van Antony van de doellijn. Enkele minuten later kon Mickaël Tirpan niet verder, hij verliet het speelveld en werd vervangen door Samy Baghdadi. Leroy Duarte schoof een linie terug naar de positie van Tirpan.

Deze vroege tegenvaller werd al snel opgevolgd door een doelpunt van Steven Berghuis. De aanvaller profiteerde in de elfde minuut van een van richting veranderde bal. De aanvaller bleef rustig en passeerde doelman Yanick van Osch: 0-1. Na iets minder dan een half uur spelen verdubbelde Ajax haar voorsprong, Noussair Mazraoui haalde van de rand van het strafschopgebied uit. De bal verdween in de rechter benedenhoek: 0-2. Invaller Baghadi was tien minuten voor rust gevaarlijk namens de thuisclub, zijn schot ging echter voorlangs. Dusan Tadic verhoogde de stand nog in de eerste helft naar 0-3, hij scoorde op aangeven van Daley Blind.

Communicatie Fortuna Sittard en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.