Hoofdmenu

KVC Oranje naar knock-outfase beker

 

KVC Oranje heeft zich middels een 4-1 zege op bezoek bij Sporting H.A.C. weten te plaatsen voor de knock-outfase van de districtsbeker in onze regio. Op de zege van de ploeg van trainer Paul van Putten viel niets af te dingen. De krachtsverhoudingen werden snel duidelijk, waarna de wedstrijd langzaam doodbloedde. Anders geformuleerd, derdeklasser KVC Oranje was veel te sterk voor het in de competitie twee niveaus lager acterende

De bezoekers uit Bleijerheide schoten in Haanrade als een komeet uit de startblokken. Na een voorzet van Joey Niesters vanaf links weerde doelman Jim Boonpila de bal af. Die kwam in de voeten van Scott Vienerius. De laatste omspeelde een tegenstander en legde af op zijn broer Ritch, voor wiel het vervolgens een koud kunstje was om de 0-1 tegen de touwen te werken.

Ritch Vienerius stond op scherp, zo bleek even later. Ook de 0-2 kwam op zijn naam, na goed voorbereidend werk van Joey Niesters, die de opbouw in de achterhoede van de thuisclub teniet had gedaan en Vienerius in scoringspositie bracht. Nog voordat een kwartier was verstreken was het opnieuw raak. Joey Niesters was wederom de man van de assist. Eentje had hij er tot dan toe achter zijn naam, de tweede volgde, nadat hij de diepte in was gestuurd door aanvoerder Martijn Sangen. Niesters leverde maar weer eens een puike voorzet af, Diego Starmans zorgde deze keer voor de afronding: 0-3.

Sporting H.A.C. was de onderliggende partij, hetgeen niet als verrassing behoeft te worden omschreven. Toch was men halverwege het eerste bedrijf bijna iets dichterbij gekomen. Markus Burtscheid haalde, iets buiten de rand van de zestien staande, met zijn linker uit. Doelman Bjorn van der Weide van KVC Oranje zag de bal net naast de linker paal verdwijnen. Ook een afstandsschot van Bram Moling, gewezen KVC-er, namens de thuisclub was zo’n lot beschoren. Opnieuw ging de bal langs de linker paal naast de veste van Van der Weide. Op dat moment overigens was het al 0-4. U vraagt zich af wie de assistgever was? Inderdaad, Joey Niesters, nu vanaf rechts, met een vrije trap. Hij krulde de bal op het hoofd van Niels Lanckohr, die doelman Jim Boonpila kansloos liet: 0-4. Dat was meteen ook de ruststand.

Na de hervatting had de thuisclub meer succes met het tegenhouden van KVC Oranje, mede ook omdat die ploeg het wat rustiger aan deed. Sterker nog, vijf minuten na de hervatting kwam de 1-4 op het scorebord. Na een diepe pass van achteruit van de thuisclub maaide rugnummer 17 aan oranje-witte zijde over de bal. Mark van Elteren, rugnummer 17 van Sporting H.A.C. pakte het cadeautje uit, door oog in oog met Bjorn van der Weide, die uit zijn doel was gekomen, met een prachtige lob te verschalken.

De acteurs hadden hun kruit kennelijk verschoten, want wat daarna volgde was voetbal om snel te vergeten. Het duel ging uit als de bekende nachtkaars, dit op een lange tijd aangename zomeravond, voor zo’n 75 toeschouwers. Die zagen wel nog dat KVC Oranje twee keer dicht bij de 1-5 was. Niels Lanckohr stuitte van korte afstand op thuisclubgoalie Jim  Boonpila en in de rebound zag Martijn Sangen zijn inzet, ten koste van een hoekschop, van de lijn gehaald door Bjorn Coerver, net als Bram Moling oud KVC-er.

ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno