SV Abdissenbosch delft onderspit tegen vv. Heksenberg-NEC  in laatste bekerronde.

Na de overwinning tegens Schinveld  was Abdissenbosch  er alles aan gelegen ook tegen derde klasser Heksenberg-NEC een goed resultaat neer te zetten in de laatste bekerronde.

Vanaf het begin signaal maakte Heksenberg haar intenties duidelijk. Met snel spel werd direct de weg naar het Abdissenbosch doel gezocht resulterend in enige mogelijkheden. Abdissenbosch gaf in de aanvangsfase voetballend goed partij resulterend in een grote  kans  na 7 minuten spelen voor Quinten Rosenau. Diens schot werd echter geblokt door de Heksenberg verdediging.

In de 28e minuut werd het aanvallende combinatiespel van Heksenberg beloond met een treffer. Dit leidde tot concentratie verlies bij de thuis spelende partij, waardoor  Heksenberg binnen een aantal minuten kon uitlopen naar  0-3. Ondanks het feit dat Abdissenbosch zich hierna herpakte werd de rust bereikt met een 0-4 achterstand. Direct na rust bouwde Heksenberg de voorsprong uit naar 0-5. Abdissenbosch bleef echter knokken voor een goed resultaat, resulterend in een 3 tal goede mogelijkheden. Uiteindelijk leidde dit tot een treffer van Noah van Horssen tegen zijn oude club. Hierna toonde Heksenberg-NEC het verschil  in efficiency aan door nog 2 maal op fraaie wijze te scoren, resulterend in de ietwat geflatteerde eindstand van 1-7.

Het vertoonde spel,  goed partij geven  in de eerste fase  en getoonde wedstrijdmentaliteit geeft echter voldoende vertrouwen  om uit te kijken naar een positieve competitiestart volgende week bij RKSVB.

Theo van den Hörk/sv Abdissenbosch en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno