Rockopera EVE, Storm is coming, een samenspeltussen amateurs en (semi) professionals

Driejaarlijks produceert en organiseert multidisciplinaire culturele instelling SCHUNCK een grote theaterproductie met als uitgangspunt ‘verbinden’. Professionals en amateurs werken dit jaar zowel tijdens de voorbereidingen als de voorstellingen samen om dé Limburgse rockopera EVE, Storm is coming tot een succes te maken.  

 

SCHUNCK is initiatiefnemer én producent van deze geheel Limburgse productie. Het verhaal is geschreven en gecomponeerd door muzikant en componist Hans Lenssen en muzikanten, dansers en zangers uit de hele provincie vertolken de diverse rollen. Een professionele regisseur en docenten van SCHUNCK Muziek & Dans begeleiden de spelers. Een droom die voor menig (beginnend) muzikant, danser of zanger uit komt!

Voor het voorgezet onderwijs is er een speciale lesbrief ontwikkeld die leerlingen voorbereid op een bezoek aan de rockopera. Klassikaal gaan zij in gesprek over de diverse thema’s die in de rockopera aan bod komen, en vormen hier hun eigen mening over. Vervolgens gaan ze creatief aan de slag met een beeldende les waarin ze een decor voor de rockopera samenstellen, of spelen zij gezamenlijk een aantal nummers die in EVE, Storm is coming te horen zijn.

EVE, Storm is coming is op vrijdag 8 oktober 2021 te zien in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Twee dagen later, op 10 oktober 2021, wordt de tweede  voorstelling opgevoerd in Schouwburg Venray.

Tickets voor de voorstellingen zijn online te koop via https://schunck.nl/rockopera-eve-storm-is-coming of de websites van de theaters. Tickets voor de voorstelling in Heerlen zijn te koop vanaf €16,50 en in Venray vanaf €17,50. Wees er snel bij want vol is vol!

 

Geef een reactie