Hoofdmenu

Nieuw pad in Hoensbroek vernoemd naar Hub Cobben

Met een nieuwe straatnaam in Heerlen wordt vakbondsman Hub Cobben (1911-1976) geëerd voor zijn inzet voor mijnwerkers. Op initiatief van raadslid Ron Meyer (SP) en de stichting Hub Cobben Prijs, wordt zijn naam verbonden aan een nieuw pad in Hoensbroek dat een stuk van het voormalige mijnspoor beslaat. Het pad loopt van de Pastoorskuilenweg tot aan de Zandbergsweg en gaat ook deel uitmaken van de nieuwe Leisure Lane in Hoensbroek.

Ter ere van zijn strijdbaarheid en betrokkenheid met mijnwerkers. Hub Cobben werd geboren in een mijnwerkersgezin en woonde in de buurt ‘De Slak’ in Hoensbroek. Hij werd mijnwerker en vakbondsleider bij de Algemene Bond van Werkers in het Mijnbedrijf (ABWM). Cobben leidde duizenden Limburgse mijnwerkers in 1975 tijdens de ‘Mars op Den Haag’, een protestactie op het Binnenhof. De stichting Hub Cobben Prijs streeft ernaar om zijn naam levend te houden en geeft jaarlijks een prijs aan ‘mensen of organisaties die zich op indrukwekkende wijze voor sociale strijd en rechtvaardigheid hebben ingezet’.*

Adriane Keulen, wethouder dienstverlening en burgerbetrokkenheid: “Ik kan het alleen maar toejuichen als mensen uit onze stad het initiatief nemen voor een nieuwe straatnaam. Ik ben dan ook blij dat dit initiatief gehonoreerd is. Niet voor niets hebben wij de toewijzing van straatnamen in 2018 veranderd zodat iedereen die wil, daar meer invloed op kan uitoefenen.”

De locatie van het nieuwe Hub Cobben-pad vindt u aan de Hermensweg. Het pad loopt van de Pastoorskuilenweg tot aan de Zandbergsweg in Hoensbroek.

(bron en foto : www.hubcobbenprijs.nl)« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »