Op zondag 3 oktober van 11.00 tot 16.00 uur is het weer Limburgse Molendag. Dé kans om de molens en molenaars in Limburg in actie te zien. Meer dan 40 molens zijn die dag gratis te bezoeken. Jong en oud kan ontdekken hoe een molen werkt. Bijna overal geven molenaars en molengidsen uitleg. Daarnaast zijn er op diverse plekken demonstraties en molenrijke wandel- en fietsroutes. Ook wordt er volop graan gemalen en soms zelfs ter plekke verwerkt tot allerlei lekkernijen. Alle geopende molens en activiteiten staan op www.limburgsemolens.nl

Wind- én watermolens. Dankzij het herfstige oktoberweer is er tijdens de Limburgse Molendag meestal genoeg wind om de windmolens flink te laten draaien. Maar ook watermolens zijn deze dag geopend voor publiek. Alle molens zijn natuurlijk een bezoekje waard, maar een tip dit najaar zijn twee molens die voor de eerste keer meedoen: de Frankenhofmolen in Vaals en de geheel fonkelnieuwe gereconstrueerde Weverslose volmolen aan de Loobeek in Merselo.

De Limburgse Molendag is een initiatief van de Molenstichting Limburg en het Gilde van Vrijwillige Molenaars afdeling Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg en de Provincie Limburg.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie