Op deze zonnige herfstdag lag toch een grote schaduw over het voetbalfeest dat deze derby vooraf beloofde. Voordat de wedstrijd begon, werd samen met het talrijke publiek een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan het plotseling overleden clubicoon Jeu Hamers.

Kort na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter lag de bal al in het net van de gasten. Een goed genomen vrije trap vanaf de linker kant belandde op het hoofd van Max van der Linden en deze rondde fraai af in de lange hoek. Het begin beloofde veel, maar helaas werden de beloftes niet waargemaakt. Veel ging er mis in de onderlinge passes. Het spel ging op en neer, maar speelde zich voornamelijk buiten de strafschopgebieden af. Er kwamen zeker kansen aan beide kanten, maar ze leverden geen doelpunten op.

Na de rust eenzelfde spelbeeld met gejaagd en onzorgvuldig voetbal. In de 63e minuut werd een aanval door de WDZ defensie afgeslagen, de bal ging snel naar voren en Ruben van Vark kwam alleen voor de keeper van de sv Simpelveld. En die kans liet de WDZ spits zich niet ontgaan. De wedstrijd leek in het slot te gaan, maar niets was minder waar. Nog geen vijf later eenzelfde situatie, maar nu met omgekeerde kanten van het veld. Een aanval van de thuisploeg werd onderbroken, de bal ging met een lange pass naar voren en bereikte Jesse Meeuwissen. Alleen voor keeper Bas de Vreede vond Jesse perfect de vrije hoek.

Met de 2-1 op het scorebord kenterde de wedstrijd. De mannen van trainer Rico Goffin streden steeds feller om iedere bal en zochten geregeld de aanval. Enkele fraaie kansen kwamen er, maar keeper Bas de Vreede bleek niet meer te passeren en zo bleven de drie punten op de Bocholtzerheide. Wedstrijdbal: Café d’r Aowe Kino

Tekst Huub Schepers en Foto’s: Wim Lauvenberg/WDZ voor meer foto’s klik op deze link.