De vrouwen van Schaesberg zijn de competitie goed begonnen. In de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen werd een mooie 3-1 overwinning geboekt.  De ploeg uit Rosmalen is geen onbekende voor de thuisploeg maar toch is het altijd afwachten hoe een ploeg daadwerkelijk speelt. Welnu de thuisploeg had zich prima ingesteld op de tegenstander waardoor deze niet echt tot voetballen kwam.  Maar ook de thuisploeg kreeg in deze eerste fase van de wedstrijd nauwelijks tot geen kansen.

Nadat een kopbal van Lois nog net voor het lege doel werd weggehaald was het in de 30 minuut dan raak.  Een afgeslagen bal werd door Aniek met links binnen geschoten 1-0. Meteen na rust was het weer raak voor de thuisploeg. Een prima aanval werd tot hoekschop verwerkt. Kim liet de hoekschop hard indraaien en daar verdween de bal via een tegenstander in het doel 2-0.

Rosmalen schakelde over naar een ander speltype. Eerder en sneller dieper ballen op hun buitenspeelsters. Dit leverde wel iets meer dreiging op zonder hele grote kansen. Als de tegenstander gedwongen wordt om meer risico te nemen dan ontstaat er elders ruimte op het veld. Deze ruimte werd uitstekend benut door Melanie die er 3-0 van maakten.

Mede onder druk van een vaak heftig protesterende tegenstander regende het nu vrije trappen rondom het 16 m gebied van Schaesberg. En daardoor waren er ook wat meer hoekschoppen. En bij een van deze hoekschoppen was een tegenstander sneller bij de bal dan een speelster van de thuisploeg. 3-1.

Jammer. Het was het eerste tegendoelpunt in 4 wedstrijden. Schaesberg trok de wedstrijd verder zonder problemen over de streep. Daarmee begint de ploeg de competitie met een mooie overwinning. Altijd goed.

Door Andries Bemelmans/VV Schaesberg VR1 en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno