Zaterdag 2 Oktober loopt Stichting Zo Mooi Mogelijk met hun kinderen en jeugdigen met een mogelijkheid de Trappen Marathon.

In 2021 is het dan eindelijk weer zo dat de Trappen Marathon op de trappen van Landgraaf door kan gaan in zijn authentieke vorm. Naast de volledige marathon (42km) lopen de atleten ook de halve marathon (21km), de tien kilometer, de vijf kilometer en de meest uitzonderlijke afstand de Last Man Standing. Bij die laatste afstand mogen de atleten in de negen uur tijd zo vaak mogelijk het parcour met meer dan 500 trappen bedwingen. In deze categorie doet ook de wereldkampioen trappen lopen mee uit Duitsland. Hij is eveneens op dit parcour de recordhouder met 68 keer de trap op en het bergpad omlaag in negen uur.

Maar naast al dit sportieve geweld is er dus ook plek en tijd voor de marathon met mogelijkheden. Kinderen met o.a. het syndroom van down en autisme lopen gezamenlijk een marathon afstand. Ze gaan om de tien minuten van start met een begeleider van Stichting Zo Mooi Mogelijk. Samen trainen ze ook al ruim een half jaar op de trappen van Landgraaf met hulp van Koempel Zorggroep en studenten die helpende handjes zijn van de stichting. Eind April zijn ze begonnen met op de even weken conditietrainingen en op de oneven weken motoriek trainingen. Hiervoor hebben ze ook allemaal een examen afgelegd en een diploma behaald.

Wil je de kanjers komen aanmoedigen, kom dan Zaterdag 2 Oktober naar de trappen van Landgraaf naast SnowWorld. Van tien tot vijf lopen de kids hun race. Wil je meer doen? Kijk dan op hun facebookpagina en steun Lyana, een bijzonder lid van de stichting, met haar eerste vijf kilometer race.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie