Energiearmoede; pak de kans om te verduurzamen

Afgelopen tijd is de verhoging van de elektriciteits- en gasprijzen volop in het nieuws. 10% van de huishoudens in Nederland heeft nu al een te hoge energierekening ten opzichte van hun inkomen. Zij hebben moeite met het betalen van de energierekening. Dat noem je energiearmoede. Naar verwachting zal dat percentage met het stijgen van de prijzen toenemen.

Financiering duurzame maatregelen. De gemeente Landgraaf wil haar inwoners mogelijkheden bieden om energie, en dus kosten, te besparen. Daarvoor zijn middelen en informatie nodig. Voor die middelen kan het Duurzaam Energie- en Klimaatfonds een goede mogelijkheid zijn. Door een lening af te sluiten bij de gemeente aan een rentepercentage van 1% hebben inwoners van Landgraaf de kans om duurzame maatregelen te treffen aan hun woning. Kijk voor informatie op de webpagina van het Duurzaam Energie- en Klimaatfonds.

Advies duurzame maatregelen. Maar welke van die duurzame maatregelen moet u als woningeigenaar kiezen? Voor advies kan elke inwoner van Parkstad, ook als u geen woningeigenaar bent, terecht bij de WoonWijzerWinkel. De WoonWijzerWinkel is hét energieloket voor de inwoners van Parkstad en in het bijzonder voor Landgraaf. U kunt hier terecht voor onafhankelijk advies én voor uitvoering van duurzame maatregelen aan uw woning. De WoonWijzerWinkel is gevestigd aan de Roda JC Ring 61 in Kerkrade. Kijk voor informatie op de webpagina van de WoonWijzerWinkel.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie