Maastricht kijkt uit naar Koningsdag 2022

De Rijksvoorlichtingsdienst maakte vandaag bekend dat de Koning op 27 april 2022 alsnog zijn verjaardag viert in Maastricht. Aanvankelijk was de bedoeling dat de Koning en zijn familie Maastricht in 2020 zouden bezoeken, maar Koningsdag werd dat jaar geannuleerd vanwege corona. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht: “De Koning heeft toen gezegd: ‘Wat in het vat zit, verzuurt niet.’ Als Maastricht zijn we heel blij dat hij zich aan die woorden houdt.”

“Zeker na de vreselijke coronaperiode kijkt Maastricht uit naar de verjaardag van de Koning”, zegt Penn-te Strake. “We hadden in 2020 al een prachtig programma staan. Dat is de basis voor ons feest komend jaar, want er was enorm veel enthousiasme bij alle deelnemers en andere betrokkenen. Na deze ellendige tijd is onze stad wel toe aan een feestje. Daar nodigen we de Koning en zijn familie van harte voor uit.”

Het thema van Koningsdag 2022 is ‘Leef Maastricht! Daarmee wordt het voor 2020 gekozen thema nieuw leven ingeblazen. Leef Maastricht staat voor alles wat Maastricht en de regio kenmerkt en knipoogt ook naar het Maastrichts dialect, waarin het Lief Maastricht betekent. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 1 januari 2020 maakte burgemeester Penn-te Strake het thema bekend, alsook het bijpassend logo in de vorm van een lint in vrolijk oranje en koningsblauw. Zoals Penn-te Strake al zei over de plannen voor 2020, de Koning krijgt een bijzonder programma te zien in Maastricht. “Het programma vertelt een verhaal van innovatie en traditie dat door alle Maastrichtenaren wordt verteld, dwars door alle lagen van de bevolking, en ongeacht de vele achtergronden van de bewoners. Dat maakt Maastricht uniek: sociaal en saamhorig, met alle Maastrichtenaren, maar ook met het prachtige Heuvelland en de Euregio om ons heen.”

Foto Gemeente Maastricht

 

Geef een reactie