Richard de Boer als nieuwe burgemeester voor Landgraaf voorgesteld

Op 10 maart j.l. werd Burgemeester Vlecken voorgedragen als nieuwe burgemeester Weert. Met zijn, voor velen, plotse vertrek uit Landgraaf ontstond een vacature. De functie van burgemeester van Landgraaf werd vanaf 19 mei tijdelijk ingevuld door voormalig burgemeester van Valkenburg aan de Geul, dr. J.J. (Jan) Schrijen, en op 09 juni stelde een uit raadsleden samengestelde vertrouwenscommissie de profielschets vast voor kandidaten die op de functie van burgemeester van Landgraaf wilden solliciteren.

Twee vrouwelijke en tien mannelijke kandidaten hebben op deze vacature gereageerd. Het proces van sollicitatiegesprekken tot en met de voordracht kent een zeer kort tijdsbestek, welgeteld 20 dagen, en in de raadsvergadering van dinsdag 28 september heeft de vertrouwenscommissie o.l.v. Patrick Mevissen voorgedragen als kandidaat voor het Landgraafs burgemeesterschap.

De voordracht van Richard de Boer als nieuwe burgemeester van Landgraaf is met een unaniem raadsbesluit bekrachtigd.
De Boer, 41 jaar oud, geboren in Brunssum, getrouwd en vader van een dochter en zoon, is bijna 10 jaar burgemeester in Simpelveld en daarmee bekend met de vele politieke dossiers waar onze regio mee te maken heeft. Met de Boer lijkt Landgraaf een sterke burgemeester binnen te halen die gepokt en gemazeld is in de zuid Limburgse politieke arena.

Omroep Landgraaf feliciteert Richard de Boer van harte met deze voordracht en wenst hem heel veel succes in deze uitdagende functie.

Foto Gemeente Landgraaf

Geef een reactie