Najaarskermis in Heerlen en Hoensbroek gaat dit jaar door!

De traditionele najaarskermissen in Heerlen en Hoensbroek gaan dit jaar door van 8 tot en met 13 oktober in Heerlen op het Van Grunsvenplein en van 16 tot en met 19 oktober in Hoensbroek op de Markt. Dit jaar is voor het Van Grunsvenplein gekozen vanwege de ruimte. Het Pancratiusplein is bezet met de uitgebreide terrassen.

Coronamaatregelen.De kermis is een doorstroomevenementen en hiervoor gelden geen beperkende maatregelen meer. Wel houden we voorlopig de 1,5 meter afstandsregel aan, de extra omheiningen en extra beveiliging. Hopelijk blijkt uit ervaringen van andere kermissen dat extra maatregelen niet nodig zijn.

“Veilige kermis staat voorop”. Wethouder Martin de Beer verheugt zich op de levendigheid die de kermis gaat bieden: “Het is fijn dat we weer op een veilige manier, de kermis door kunnen laten gaan.”

De meeste kermisexploitanten die in 2020 op de kermis zouden staan kunnen ook dit jaar naar Heerlen en Hoensbroek komen, zoals de breakdance, de botsauto’s, de polyp en de rups.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie