Vanaf 1 oktober 2021 bent u voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk (VK) verplicht om een geldig paspoort te laten zien

 

Reizen naar het Verenigd Koninkrijk (VK)?geldig paspoort mee . U komt Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland dus niet meer binnen met een Nederlandse identiteitskaart (ID-kaart).  Deze nieuwe regel is een gevolg van Brexit. Voor iedere reis buiten de EU heeft u een paspoort nodig. Nu het VK geen deel meer uitmaakt van de EU, geldt ook hier diezelfde regel. Er zijn enkele uitzonderingen op deze regel. Kijk op de website www.rijksoverheid.nl voor meer informatie hierover.

Let op: in verband met corona kunnen er ook andere voorwaarden gelden voor de heen- en terugreis naar het VK. Zolang het reisadvies oranje is: ga er alleen naartoe voor noodzakelijke reizen.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie