HeerlenMondiaal organiseert dit jaar voor de 7de keer een ‘mondiale fietstocht’

HeerlenMondiaal organiseert dit jaar voor de 7de keer een ‘mondiale fietstocht’. We bezoeken organisaties waar aandacht is voor een betere en duurzame wereld. Dit jaar is de fietstocht opgenomen in het programma van de Week van de Duurzaamheid. Duurzaamheid is daarom ook het thema van deze fietstocht en de te bezoeken organisaties. Deze fietstocht vindt plaats op zaterdag 9 oktober; vanaf 10.30 uur.

Gestart wordt in de grote zaal van De Twee Gezusters / Luciushof met koffie/thee en gebak van Natuurlijk! Charlotte (zie verder). We fietsen ongeveer 20 kilometer (eerst in twee groepen), vooral via de beekdalen van Geleenbeek en Caumerbeek. Naar verwachting eindigt de fietstocht om ± 15.00 uur op het Pancratiusplein.

We bezoeken de volgende vier plaatsen.Wolwinkel Ut BÖLKE. Een Fairtrade wolwinkel aan de rand van het centrum van Heerlen (Benzenraderweg 92), die met liefde en plezier is ingericht om klanten het bijzondere gevoel van warme en persoonlijke geborgenheid te geven. De wolwinkel die door Till en Petra al meer dan 30 jaar lang met enorme vakkennis wordt geleid, heeft het predicaat Fairtrade mogen ontvangen. Petra zal met alle plezier vertellen hoe een wolwinkel dit predicaat kan dragen.

Greyhaus. Deze winkel, gelegen in de Raadhuisstraat 48, staat bekend om de mooie mix van natuurlijke, biologische en minimalistische kleding. Het zijn minimalistische en kwalitatieve dames- en herenmerken die zich inzetten voor duurzaamheid op zowel milieuvlak als op sociaalmenselijk gebied. Kleding met een beter verhaal dus.

Laat je verrassen door het inspirerend verhaal van de kleding en wie weet wordt er nog iets aan het programma toegevoegd….

Natuurlijk! Charlotte. Is een bakkerij die alleen biologische ingrediënten gebruikt. De bakkerij is Biologisch Skal gecertificeerd. Charlotte werkt uitsluitend met plantaardige ingrediënten (veganistisch), er worden dus ook geen boter, room, melk en eieren gebruikt. Het adres van Natuurlijk! Charlotte is Industriestraat 29/31, 6433 JW Hoensbroek.

Dobbeltuin.Op weg terug naar Heerlen maken we nog een korte stop in de Dobbeltuin aan de Dobbelsteijnstraat in Meezenbroek. De Dobbeltuin is een proeftuin die is ingericht op basis van de principes van permacultuur: tuinieren is samenwerken met de natuur, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën zoals kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

Het belooft weer een interessante en inspirerende tocht te worden. Wilt u meefietsen, geef u dan uiterlijk 7 oktober op bij Frank Rochette (rochette.frank@gmail.com). Omdat we enkele binnenruimtes bezoeken, zijn de coronamaatregelen ook voor deze fietstocht van kracht. Dat houdt in dat een vaccinatiebewijs, genezenverklaring of zeer recent bewijs van een negatieve test getoond moet kunnen worden.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Wim van Kempen (wimvankempen@kpnplanet.nl).

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie