Het duel tussen Weltania en KVC Oranje eindigde in een 3-1 overwinning voor de thuisclub. De winst van de mannen van trainer Sid Plum was op basis van de tweede helft verdiend, maar het had ook heel anders kunnen lopen, daar waren vriend en vijand het na afloop wel over eens. Bij KVC Oranje leefde het gevoel dat in het eerste bedrijf was verzuimd afstand te nemen van de gastheren.

KVC Oranje, de ploeg van trainer Paul van Putten, kwam beduidend beter uit de startblokken. De ploeg miste een paar basiskrachten, maar daar was in de krachtsverhoudingen binnen de lijnen aanvankelijk weinig van de te merken. Zowel Weltania als KVC Oranje zijn ploegen die het van verzorgd  voetbal moeten hebben.  In de eerste helft was KVC Oranje daarin de betere. Er kwamen ook behoorlijk wat kansen. Al na vijf minuten kwam Ritch Vienerius op aangeven van Joey Niesters in scoringspositie. Zijn inzet met de linker ging echter naast. Aan de andere kant was Weltania even later dreigend, toen bij een scrimmage  inzetten van Tom Hilgers en Frank Teerling werden geblokt. Daarna was het weer de beurt aan KVC Oranje. Joey Niesters mocht vanaf links een voorzet geven, deed dat perfect en Chadney Jeukens stond bij de tweede paal klaar om het karwei af te maken: 0-1.

Lang plezier van de voorsprong hadden de gasten niet. Na balverlies in het middenveld snelde Tim Maassen op rechts voorbij Dani Heinen. Maassens daaropvolgende lage voorzet was een eenvoudige prooi voor Mason van der Wal, die geheel vrijstaand de gelijkmaker binnenschoot: 1-1.

Het eerste bedrijf was op dat moment bijna halverwege. Wat volgde waren meerdere grote(re) kansen voor KVC Oranje. Uit een hoekschop van Joey Niesters kopte Niels Lanckohr vrijstaand over. Joey Niesters zelf zag, op aangeven van Scott Vienerius,. een mooi inzet met de buitenkant van zijn linker onschadelijk gemaakt door een uitstekende parade van thuisclubgoalie Jannik Quadvlieg. Een kopbal van Ritch Vienerius van dichtbij kwam in de handen van diezelfde keeper en Chadney Jeukens kwam in de vijf meter net iets te laat om binnen te koppen.

Als je in het voetbal kansen niet verzilvert, krijg je vroeg of laat de rekening gepresenteerd. In dit geval gebeurde het vroeg. Kort na de hervatting mocht Weltania, ongeveer 25 meter recht voor het doel van gastenkeeper Lars van der Weide, een vrije trap nemen. Oude ‘rot’ Niels Vroomen deed dat snel. Bij KVC Oranje in de muur leek men niet echt wakker. Kennelijk had men niet in de gaten dat Tim Maassen naast de muur vrijstond. Vroomen bereikte Maassen en diens daaropvolgende schuiver in de linker benedenhoek betekende een voorsprong voor de gastheren: 2-1.

Geen man over boord denk je dan als adept van KVC Oranje, gezien het vertoonde in de eerste helft. Maar de opgave om tot schadeherstel te komen bleek deze keer te moeilijk voor de mannen van Paul van Putten. Waar vóór de rust de nodige kansen werden gecreëerd, lukte dat nu niet meer. En naarmate de tijd verstreek en KVC Oranje meer risico’s ging nemen door onder meer Martijn Sangen mee naar voren te sturen, kreeg Weltania kans op kans de wedstrijd in het slot te gooien. Tim Maassen, Lars Remans en Frank Teerling lieten dotten van kansen evenwel onbenut. Invaller Sebastiaan van Middegaal deed het beter. Hij tekende voor de 3-1, tevens de eindstand.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.