De uitwedstrijd tegen Heksenberg/NEC speelde WDZ op het eigen Sportpark Neerhagerbos. Het veld van de ploeg uit Nieuw-Einde was onbespeelbaar, doordat vandalen de kunstmat vernield hadden.

De mannen van trainer Martin Kremers gingen voortvarend van start. In de tweede minuut leidde dit al tot de eerste grote kans van Max van der Linden, maar deze ging mis. Enige minuten later ranselde WDZ keeper Bas de Vreede een strak genomen vrije trap uit zijn doel. Kort daarop leek Max van der Linden de score te openen, maar de scheids keurde het doelpunt af, Max zou hands gemaakt hebben. Voor het half uur sprintte Jop Bleijlevens door de verdediging en tikte de bal opzij naar Max, maar zijn voorzet werd ternauwernood door een verdediger onschadelijk gemaakt. Vlak voor rust kreeg Heksenberg/NEC een grote kans, maar Frank Heijnen voorkwam onheil door zich in de baan van het schot te werpen. Rust 0-0.

Na de rust leek WDZ nog niet helemaal bij de les en dat kwam de ploeg duur te staan. In de 48e minuut rondde Maysara Bouta een snelle aanval vakkundig af. De Bocholtzenaren herpakten zich en kreeg weer kansen. Kort na een uur wedstrijd kwam Ruben van Vark vrij in de zestien meter, maar hij tilde de bal net naast de kruising. Een paar minuten later kopte Max van de Linden enkele centimeters over de lat.

Bij WDZ leek het beste er een beetje van af. Een kwartier voor tijd kroop de ploeg nog door het oog van de naald, maar drie minuten later was het pleit met de 2-0 van Jeffrey Sprenger beslecht.

tekst Huub Schepers/WDZ en Foto’s René Flekken voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie