Beep Baseball voor mensen met een visuele beperking

Ben je blind of slechtziend? Heb je dus een visuele beperking dan kun je op zaterdag 23 oktober meedoen aan het eerste Beep Baseball evenement in Nederland op sportlandgoed De Haamen in Beek. De dag begint om 11.00 uur en duurt tot circa 16.00 uur.

Beep baseball (piephonkbal) is een leuke, uitdagende sport voor mensen met een visuele beperking die, zonder persoonlijke buddy, op het gehoor kan worden gespeeld. Het eerste honk en de honkbal maken een geluid en door je te concentreren op deze geluiden, kun je samen met het team het spel zelfstandig spelen.

Het honkbalevenement is een initiatief van Koninklijke Visio en Iedereen kan Sporten Westelijke Mijnstreek. Dit in samenwerking met een aantal andere organisaties zoals Iedereen Kan Sporten Parkstad waar de gemeente Kerkrade onderdeel van uitmaakt. Iedereen Kan Sporten wil het sporten door mensen met een beperking bevorderen. Uit onderzoek blijkt dat de sportparticipatie van mensen met een beperking achterblijft ten opzichte van mensen zonder een beperking.

Wethouder Jo Schlangen (Sport): “Dat Iedereen Kan Sporten omarmen wij als gemeente Kerkrade. Dit bijzondere sportevenement is een mooi voorbeeld van samenwerking in de regio dat ervoor zorgt dat écht iedereen mee kan doen met sporten en gezond leven.”
Er zullen op deze dag trainers aanwezig zijn om de sporters te begeleiden. Daarnaast zijn ook twee professionele coaches uit Italië aanwezig om de spelers met een visuele beperking te trainen. Ook de leden van de lokale honk- en softbalclubs HSV De Cheetahs en Sittard Condors bieden ondersteuning.

Vervoer naar de locatie wordt zo veel mogelijk geregeld. Dat geldt alleen in de provincie Limburg.

Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van De Haamen

 

 

Geef een reactie