Yarin Meessen beslist bij rentree wedstrijd tegen Kerkrade West

Met 3 punten in de pocket na de eerste wedstrijd, ging de ploeg van Mike Bisschops deze namiddag op bezoek bij naaste buur Kerkrade West. Bij RKHBS was Sefa Sarigoz nog steeds afwezig met een blessure, maar konden Yarin Meessen en Rens Hanhraths weer op de bank plaats nemen en maakte Thymo Griesenbrock zelfs weer deel uit van de basis-elf na vorige week nog geblesseerd te hebben moeten toekijken. Onverwacht kon de ervaren goalie Toine Diederen niet spelen vanwege een belangrijke blessure, en daardoor stond de jonge Dave Delnoy in de goal bij de ploeg van de Heerlerbaan.

De thuisploeg uit Kerkrade kwam veel beter uit de startblokken op deze stormachtige herfstdag. Al na 2 minuten moest Dave Delnoy een gevaarlijk schot vanaf de rechterzijde pareren. Een minuut later werkte Tomyen van Lierop de bal niet goed weg en kwam de spits van de thuisploeg vrij voor de keeper. Hij had het vizier echter niet op scherp staan en schoot naast. Kerkrade West bleef de gehele eerste helft de sterkere ploeg en werd met name gevaarlijk via heel scherp genomen corners van zowel de linker als de rechterzijde. RKHBS kroop een aantal keren door het oog van de naald, en kon pas vlak voor rust iets terug doen. Petter Schings trok vanaf links naar binnen, zijn schot was bekeken richting lange hoek, maar ging helaas voor RKHBS net naast. Een voorsprong voor RKHBS was ook te veel van het goede geweest in een geheel door de thuisploeg beheerste eerste helft.

In de tweede helft was het een meer gelijk opgaande wedstrijd waar RKHBS steeds meer grip kreeg op het gebeuren. Collin Keulen die weer een goede pot speelde, bracht vanuit een vrije trap Petter Schings in stelling. Petter bracht de bal vanaf links voor het doel. De bal werd slecht verwerkt door de verdediging van de thuisploeg en de hard werkende Mel Angerer schoot de rebound maar net naast. Na 15 minuten in de 2de helft kwamen Yarin Meessen en Rens Hahnraths in de ploeg voor Mel Angerer en Thymo Griesenbrock. Een lange bal van Dave Delnoy werd breed gekopt door Yarin Meessen op Bram Bemelmans die naar binnen kapte en in de handen van de doelman schoot. Kerkrade West bleef echter gevaarlijk met name uit spelhervattingen. Een corner vanaf rechts kon vrij worden ingekopt maar Dave Delnoy stond op de goede plek. Even later werd Job Grooten op links vrijgespeeld en gooide de bal voor het doel. Rens Hahnraths kwam met de punt van de voet aan de bal waarna Yarin Meessen het leer oppikte, en uit de draai in de lange hoek raak schoot: 0-1. Nog geen 2 minuten later leek RKHBS de voorsprong te verdubbelen.

Yarin Meessen ging door op links, en legde terug op Job Grooten. Deze haalde zonder aarzeling vol uit, en via de vingertoppen van de goalie van de thuisploeg en via de lat verdween de bal over de achterlijn. Na een paar vervelende opstootjes op het veld kwam de thuisploeg toch weer op gelijke hoogte. Een goede aanval over rechts resulteerde in een mooie voorzet die in de lange hoek werd gekopt, buiten bereik van Dave Delnoy: 1-1. Kerkrade West joeg hierna op de winst, maar het was RKHBS die hiermee aan de haal ging. Yarin Meessen controleerde een lange bal op fraaie wijze aan de linkerzijde van het veld. Hij zette de bal voor, waarna Collin Keulen de bal verlengde naar de linkerzijde op Bram Bemelmans. Deze paste weer over de volle breedte naar Yarin Meessen die controleerde, de 16 meter in ging en weer uit de draai, weer in de lange hoek raak schoot: 1-2, en de wedstrijd was gespeeld.

Gefeliciteerd heren, en veel succes volgende week thuis tegen SV Geuldal.