Johan de Niet per 1 november nieuwe directeur Filmhuis de Spiegel

Johan de Niet volgt per 1 november 2021 Ton Ancion op als directeur van Stichting Filmhuis de Spiegel. Het Heerlense filmhuis verhuisde eind 2019 naar het monumentale Royal Theater, waar de komende jaren een uitbreiding is voorzien. Behalve het begeleiden van de nieuwbouw krijgt De Niet de opdracht de organisatie verder te professionaliseren, zodat het filmhuis definitief een sterke plek bemachtigt binnen de Heerlense culturele sector. Hij zal deze nieuwe functie combineren met zijn huidige functie als directeur van poppodium Nieuwe Nor.

 

Eind 2019 verhuisde Filmhuis de Spiegel van de vijfde etage van Schunck* naar het Royal Theater. Daarmee kreeg de imposante historische bioscoop haar zo gewenste herbestemming. Huidig interim-directeur Ancion heeft deze eerste transitie begeleid en heeft te kennen gegeven het stokje voor de volgende fase in de ontwikkeling van het filmhuis door te geven aan een nieuwe directeur.

In de nieuwe fase staat er de komende jaren een nieuwbouw van onder andere twee filmzalen en een horecagelegenheid gepland. De monumentale bioscoop zal daarmee in oude glorie worden hersteld, terwijl zij tegelijkertijd wordt uitgerust met alle moderne voorzieningen. Stichting Filmhuis de Spiegel krijgt de verantwoordelijkheid over de exploitatie van het geheel vernieuwde Royalcomplex. Dit zal gepaard gaan met een verdere professionalisering van de organisatie om zodoende een definitieve, vaste plek binnen de Heerlense culturele sector te verwerven.

De Niet is op dit moment directeur van poppodium Nieuwe Nor, waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de nieuwbouw van de grote zaal die in maart 2022 opent. Met zijn kennis van complexe bouwprocessen en brede ervaring in de cultuursector past hij uitstekend bij de fase waarin Filmhuis de Spiegel zich bevindt. Hij zal beide directeursfuncties per 1 november gaan combineren.

Zowel het bestuur van Stichting Filmhuis de Spiegel als de Raad van Toezicht van Stichting poppodium Nieuwe Nor benadrukken dat beide organisaties als twee zelfstandige organisaties blijven functioneren met elk hun eigen identiteit en activiteiten.

Kelly Regterschot (voorzitter bestuur, Stichting Filmhuis de Spiegel): “Met het aantrekken van Johan de Niet hebben we het vertrouwen dat we de uitdagingen die ons de komende jaren te wachten staan met beide handen kunnen aanpakken. Namens het bestuur dank ik Ton Ancion voor zijn inzet de afgelopen twee jaar. Onder zijn leiding heeft Filmhuis de Spiegel als organisatie aangetoond over veerkracht en ambitie te beschikken.”

Rens Evers (voorzitter Raad van Toezicht, Stichting poppodium Nieuwe Nor): “Johan de Niet heeft bij de Nieuwe Nor de afgelopen jaren een professionele organisatie neergezet en daarnaast opent in maart 2022 de nieuwbouw. Wij vinden het geweldig dat Johan zijn ervaring en expertise kan delen met het Filmhuis, om het bruisende culturele leven waar Heerlen bekend om staat, nog meer op de kaart te zetten.”

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno 

Geef een reactie