De thuisploeg wilde iets rechtzetten na de zeperd van een week geleden. Maar binnen enkele minuten kwamen de goede voornemens al onder druk te staan. Een corner voor de gasten vanaf de rechter kant werd feilloos tegen de touwen gekopt.

De mannen van de Bocholtzerheide lieten zich hierdoor niet ontmoedigen en zochten vurig de aanval. In het volgende kwartier werd de druk op de defensie van Weltania sterk opgevoerd en dat resulteerde wel in enkele kansen, maar deze werden gemist of onschadelijk gemaakt. De periode van pressie werd niet volgehouden. Gehaast spel leidde tot veel onnodig balverlies en dat leidde weer tot enkele kansen voor de gasten uit counters. Ook deze hadden geen doeltreffend resultaat en de 0-1 bleef tot de rust op het scorebord.

Na de pauze bleek het scorebord niet meer op gang te krijgen. En dat was wel zonde, zo kon de gelijkmaker niet worden weergegeven. Jop Bleijlevens dook in 47e minuut alleen voor de keeper op. Het schot met zijn linker werd door de keeper gepareerd, maar tegen het vlammend schot met de rechter van Jop was de goalie niet meer bestand.

Het spel ging bij de thuisploeg steeds beter lopen. De voorwaartsen werden beter bereikt en scherpe voorzetten van de vleugels zorgden voor hectische taferelen in de defensie van Weltania, maar niet voor doeltreffend resultaat. De bezoekers bleven op de counter loeren en doken enige malen gevaarlijk voor WDZ doelman Bas de Vreede op. Bas wist echter van geen wijken en hield zijn doel schoon. De 1-1 bleef gehandhaafd en met dit gelijkspel mogen beide teams best wel vrede hebben.