Herfst Festijn Heksenberg/Pronsebroek een geslaagde happening

Ook Heerlens burgemeester Roel Wever, wethouder Adriane Keulen en buurtregisseur Susan Hurenkamp ondervonden dit zelfZoals bekend werd ook Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek vanaf 2019 getroffen door Covid19. Zij moesten immers tot driemaal toe hun Lente Festijn opschuiven. Maar, zoals een vanouds zijnde spreekwoord aangeeft: “de volhouder wint” was dit ook het geval bij Stichting Wijkraad. Al vroegtijdig werd de datum 9 oktober als reservering vastgezet voor het 5e te houden Herfst Festijn 2021, welke voorheen de naam droeg Lente Festijn. Toch bleef Covid19, als een onberekenbare factor en als een rode draad met betrekking tot het doorgaan van het Herfst Festijn op 9 oktober, bij de organisatie de gedachtegang bezighouden.

Na de laatste gehouden persconferentie, verwoord door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge en er toen een aantal versoepelingen werden doorgevoerd, durfde Stichting Wijkraad het aan om de beslissing te nemen om het senioren Herfst Festijn op zaterdag 9 oktober toch door te laten gaan. Wel met de restrictie dat er gecontroleerd zou worden op naleving van de regels van de Rijksoverheid/RIVM, c.q. het tonen van de QR-code of een recent negatief testbewijs.

Een groot pluspunt in genoemde beslissing was ongetwijfeld het gegeven dat bijna alle eerder gecontracteerde artiesten ook, na drie keer, hadden toegezegd dat zij op 9 oktober jl. zouden optreden. Een opluchting voor de Stichting en presentator/secretaris Callie Steijaert. Dus werden voortvarend de voorbereidingen voor het Herfst Festijn aangepakt en kon de kaartverkoop beginnen en werd o.a. de zaal van het Gemeenschapshuis Heksenberg feestelijk opgesmukt. Toch bleef, waarschijnlijk door argwaan bij de senioren doelgroep met betrekking tot de controle van de QR-code, de kaartverkoop achter. Besloten werd om het Festijn toch door te laten gaan en de entree verplichting te laten vallen. Zij die al een entreekaart hadden gekocht kregen de betaalde entreeprijs terug.

Ondanks deze tegenvaller van een minder aantal bezoekers werd het toch een zeer geslaagde en gezellige happening. Zoals vanouds kregen de senioren bij binnenkomst vla en koffie/thee gratis aangeboden, alvorens met volle teugen te genieten van een prima entertainmentprogramma, met verve gepresenteerd door Callie Steijaert. Het programma was dan ook een aaneenschakeling van gezellig amusementswaarde. Ook Heerlens burgemeester Roel Wever, buurtwethouder Adriane Keulen en buurtregisseur Susan Hurenkamp ondervonden dit dan ook zelf.

Bij het begin van het programma vroeg presentator Callie Steijaert aan de aanwezigen een moment van aandacht voor het begin van dit jaar door Corona overleden Heksenbergse echtpaar Otto en Doortje Zerdoner. Zij waren immers in vorige edities steevast aanwezig. Ook bracht hij dank uit aan de sponsoren Plus Linssen Heerlerheide, Sibelco BV, Leon Beerendonk en Zilverzandexploitatie Beaujean BV. Hierna was gezelligheid troef met smaakmakende optredens van de artiesten die waren vastgelegd. Het betrof dan een prachtig optreden van muzikant RonnyRon die met zijn aparte inbreng van zang en accordeon veel bijval kreeg .Ook zangeres Natascha Dommeck oogstte met haar geweldige stemvolume veel succes met haar prachtig gezongen repertoire, zeker een aanwinst in de Limburgse entertainmentwereld. Chapeau toch.

Een bijzonder optreden, met humor doorspeend, kregen de aanwezigen voorgeschoteld door het lokale perfecte zangduo Stan Peters en Sám Smits. Zij wisten, tussen hun liederen door, ook in hun conversaties de lachspieren van de senioren op te wekken. Zeker in de week van eenzaamheid zeker een opsteker. Herfst Festijn Heksenberg/Pronsebroek kende uiteraard ook, zoals gebruikelijk, een hoofdartiest. Daarvoor was al begin 2020 gestrikt, een van Limburgse grootste zangers, en wel Erwin. Zijn optreden was in de ware zin van het woord als geweldig te omschrijven. Ongelofelijk maar hij kreeg het klaar om, waarschijnlijk nog zelden vertoond, om werkelijk alle aanwezige senioren van hun stoel te krijgen en sterker nog met z’n allen een polonaise te lopen. Dus een geweldige beweeg therapie voor de senioren die door Covid19 verstoken bleven van bewegen en zeker niet door het deelnemen aan een polonaise. Het polonaise optreden geadviseerd door Erwin zal bij de aanwezige senioren nog lang in het geheugen gegrift staan, evenals alle voor het voetlicht gebrachte liederen door hem. Top toch.

Uiteraard mag niet vergeten worden de inbreng van DJ Nico. Hij droeg ook een steentje bij aan het welslagen van dit Herfst Festijn. Dit is ook van toepassing voor alle vrijwilligers die Stichting Wijkraad hebben bijgestaan, want zonder vrijwilligers is een goede organisatie immers niet mogelijk. Als dank kregen zij dan ook een cadeaubon aangeboden. Kortom, het was weer een op en top geslaagd Festijn daar in het Gemeenschapshuis Heksenberg.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie