RKHBS pakt ook 3 punten thuis tegen Geuldal

Nadat RKHBS vorige week in de laatste minuut drie punten had gepakt in de uitwedstrijd tegen Kerkrade West, stond hedenmiddag het thuisduel tegen Geuldal op het programma. De bezoekers onder leiding van de ervaren trainer Rene Smeets hadden een waslijst aan afwezigen, en daardoor meerdere A-jeugd spelers op de bank zitten.

RKHBS moest het nog steeds doen zonder keeper Toine Diederen, en de middenvelders Rens Hahnraths en Sefa Sarigoz. De gasten uit Wylre / Schin op Geul probeerden de ploeg van Mike Bisschops direct vast te zetten en een verzorgde opbouw onmogelijk te maken. Toch kwamen er mogelijkheden voor RKHBS in deze beginfase.  Collin Keulen bracht Job Grooten in stelling, maar deze treuzelde binnen de 16 meter iets te lang waarna een verdediger kon ingrijpen.

Even later ging Yarin Meessen door op links en speelde Bram Bemelmans aan in de 16 meter. Weer was besluiteloosheid de reden dat deze mogelijkheid om zeep werd geholpen. Ook Geuldal werd gevaarlijk maar het was RKHBS dat op voorsprong kwam. Yarin Meessen speelde Bram Bemelmans in, en deze tikte de bal weer breed op de inkomende Yarin. Een verdediger van Geuldal kwam echter tussenbeide en leek redding te brengen. Yarin Meessen blokte echter de verdedigende actie waarna het leer langs de verraste doelman van de gasten in het doel verdween: 1-0. Daarna moest RKHBS terug door de druk van de gasten die heel hard werkten maar niet echt tot kansen kwamen.

Mel Angerer kwam in de ploeg voor Yarin Meessen die een vervelende knieblessure had opgelopen. RKHBS werd voor rust nog een maal gevaarlijk via Bram Bemelmans, maar zijn puntertje werd een makkelijke prooi voor de goalie van Geuldal. De 2de helft, met Jeffrey Sloote voor Devin van Leeuwen begon met vuurwerk aan beide kanten. Eerst waren het de gasten die via een scherp genomen vrije trap het doel van RKHBS onder vuur namen, maar doelman Dave Delnoy bokste het leer bekwaam weg. In de tegenaanval ging Petter Schings door over rechts, en legde terug op Job Grooten. Deze gaf de bal voor het doel op Collin Keulen, waarna de bal via de kluts weer bij Petter Schings kwam.

Geheel vrijstaand schoot hij echter recht op de keeper waardoor die redding kon brengen. In de rebound stond Mel Angerer in vergelijkbare positie maar ook hij strandde op de doelman. Hierna ontspon zich een wedstrijd van twee hardwerkende ploegen, die echter deze middag niet het vernuft hadden verdere kansen uit te spelen. Het was wachten op een treffer die uit de lucht kwam vallen, waarbij Job Grooten dit bijna voor elkaar kreeg door met een lange bal die waarschijnlijk als voorzet bedoelt was de lat te raken. Ook de gasten probeerden het met hoge scherpe ballen voor de goal, maar de jonge keeper Dave Delnoy weerde zich kranig. Zo eindigde deze heel matige wedstrijd in een gelukkige 1-0 overwinning voor de thuisploeg en bleven de 3 punten op de Heerlerbaan. Proficiat mannen!