Afgelopen dinsdag werden de nieuwe inwoners van Kerkrade (van 2021 en 2020) van harte welkom geheten door wethouder en locoburgemeester Tim Weijers. In het Flexiforum kwam het (mijn)verleden aan bod, maar ook enkele zinnetjes in het ‘Kirchröadsj’ dialect mochten niet ontbreken. Locoburgemeester Weijers: “‘Kunt wal jód’, ‘Jouwe appetiet!’ en ‘Adieë wa!’ Het is natuurlijk even oefenen op de uitspraak, ik geef toe het zal niet makkelijk zijn in het begin maar deze ‘Kerkraadse oneliners’ kunnen u helpen bij de entree in de Kerkraadse samenleving, voor zover dat nog niet succesvol is gebeurd. Een samenleving die we overigens samen maken!”

Praktische informatie, belangrijke projecten als SUPER LOCAL, Rolduckerveld, Vie – Leven in beweging en Het Martin Buber passeerden de revue en de wethouders, de gemeentesecretaris en griffier stelden zich voor aan de nieuwe inwoners. Ook diverse raadsleden waren hierbij aanwezig. Na afloop was er de gelegenheid om vragen te stellen aan het gemeentebestuur en ambtenaren.

Was u aanwezig bij de nieuwkomersbijeenkomst? Vragen die gedurende deze avond niet aan bod zijn gekomen of die u niet heeft kunnen stellen? Of was u verhinderd en heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

U kunt de vragen mailen naar gemeentehuis@kerkrade.nl De vragen worden naar de juiste medewerker doorgestuurd.

Foto Gemeente Kerkrade