Hoofdmenu

GELIJKSPEL TEGEN JONG PSV DOOR LATE TEGENTREFFER

Roda JC Kerkrade heeft vanavond met 2-2 in eigen huis gelijkgespeeld tegen Jong PSV. Doelpunten van Vossebelt en invaller Emmers bleken na 90 minuten voetbal niet genoeg voor de winst.

Na negen minuten spelen viel een doodse stilte in het Parkstad Limburg Stadion. Een opmerkelijk moment ging daar vlak vooraf; Rody de Boer ving een voorzet vanaf de rechterflank, echter viel hij tegen de doelpaal aan en ging hij met bal en al over de achterlijn; 0-1. Een kleine tien minuten later dacht Pflücke de stand gelijk te trekken, zijn doelpunt werd echter wegens buitenspel afgekeurd.

Halverwege de eerste helft kopten Joppen een hoekschop over. Vlak daarna wist Vossebelt de bal binnen te tikken na een snelle vooractie en strakke assist van Vente. Nog geen minuut later schoot Vente de bal van net buiten de zestienmeter rakelings naast. Vlak voor rust onstond er een scrimmage uit een corner van Roda JC, na liefst vier(!) doelpogingen en een bal op de lat vloog de bal nog steeds niet tegen de touwen.

Tien minuten na rust leefde het stadion opnieuw op, dit keer na een duw in de rug van Vente, waarna scheidsrechter Bos besloot niet te fluiten. Hoofdtrainer Jurgen Streppel was het er duidelijk niet mee eens en liet dit duidelijk merken aan de vierde official. Scheidsrechter Bos besloot de hoofdtrainer met een rode kaart naar de tribune te sturen.

Een aantal minuten later werd Limbombe diep gestuurd, zijn schot werd voor het doel nog tegengehouden. Zo’n twintig minuten voor tijd werd doelpuntenmaker Vossebelt naar de kant gehaald, Emmers was zijn vervanger. Nog geen twee minuten later vloog de bal alweer tegen de touwen. Vente kon, wederom, een prima assist afleveren, dit keer was het invaller Emmers die na slechts twee minuten in het veld de voorsprong op het scorebord schoot; 2-1.

In de slotminuten van de wedstrijd drong de uitploeg aan voor het doel van Roda JC. Lang kon een doelpunt worden voorkomen, tot de extra tijd. Een schot van Sealy van buiten het strafschopgebied vloog rechtstreeks de kruising in; 2-2.

Aanstaande maandag staat het volgende duel op het programma. Dan gaat Roda JC op bezoek bij Jong FC Utrecht. Aftrap van dit duel is om 20.00

Tekst communicatie Roda JC en archiefFoto®parkstadactueel/Lucho Carreno