FORTUNA SITTARD WINT VAN CAMBUUR NA BIZARRE SLOTFASE

Fortuna Sittard heeft in een zenuwslopend duel zaterdagavond met 1-0 gewonnen van SC Cambuur. Linksback George Cox werd de matchwinner. De linksback scoorde met een uiterst fraaie kopbal vlak voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. De VAR keurde de gelijkmaker van SC Cambuur in blessuretijd nog af wegens buitenspel. 

Het einde was voor Fortuna Sittard perfect, de wedstrijd zelf was dat zeker niet. Bij Fortuna Sittard keerden Mickaël Tirpan en Zian Flemming na blessures terug in de basis, verder liet hoofdtrainer Sjors Ultee Emil Hansson starten. In de eerste helft gebeurde er weinig tot niets voor beide doelen. Cambuur leek tevreden met een gelijkspel, Fortuna durfde niet echt druk te zetten om het de gasten lastig te maken. Beide doelmannen kregen weinig tot niets te doen.

Na de rust werd de wedstrijd een stuk levendiger. Snel in de tweede helft had Fortuna Sittard niet over geluk te klagen. Erik Schouten kopte na een vrije trap op de lat en enkele minuten later werd een treffer van Tom Boere vanwege buitenspel geannuleerd. Ook Fortuna Sittard was veel actiever, na een inworp van Mickaël Tirpan kon aanvoerder Ben Rienstra op rechts doorgaan. Hij gaf een voorzet op maat richting Mats Seuntjens, met een reflex voorkwam Cambuur doelman Sonny Stevens de zesde competitietreffer van de spits.

Schoten van Seuntjens en Flemming werden opnieuw door Stevens gepareerd. Cambuur was nog een keer gevaarlijk uit een stilstaande situatie. Weer was Schouten met zijn hoofd gevaarlijk, doelman Yanick van Osch redde knap. De wedstrijd leek in 0-0 te eindigen, een voorzet van Tesfaldet Tekie van de rechterkant werd door Cox als een volleerde aanvaller met zijn hoofd afgerond: 1-0. Dat was het begin van een knotsgekke slotfase, waarin de VAR een hoofdrol opeiste. Dit keer in het voordeel van Fortuna Sittard.

Communicatie fortuna Sittard en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie