De dames van HC Nova nemen 3 punten mee naar huis

Na een lange reis waren we eindelijk in Waalwijk. We hadden er zin in en waren energiek. We misten een deel van onze voorhoedespelers, maar Milou was er om ons uit te helpen en maakte hiermee ook haar debuut! Na het fluitsignaal wilden we er vol voor gaan en full-press spelen. Toch ging dat niet zoals we gehoopt en besproken hadden. Passes kwamen niet goed aan, veel ballen werden onderschept en de druk was niet genoeg. Hierdoor kwamen we moeilijk op gang en lukte het niet om ons eigen spel te spelen.
Wij creëerden wel wat kansen, maar dit deed Waalwijk ook. Gelukkig stond Fabienne goed te keepen en maakte ze een aantal mooie reddingen. In de rust stond het nog steeds 0-0. Er waren wat irritaties, omdat we het niet eens waren met de beslissingen van de scheidsrechters, maar dit mocht niet de overhand nemen. We moesten een tandje bij zetten en dit is ook wat we deden. We werden feller en de passes kwamen beter aan. Na een aantal gemiste kansen op goal, kregen we een strafcorner die we goed wisten te benutten. Meike tipte de 0-1 het doel in! Dit gaf ons extra energie en motivatie. Het laatste kwart creëerden beide teams kansen en strafcorners. Een van de strafcorners die wij meekregen werd goed benut en werd alweer door meike er in getipt: 0-2!!
Waalwijk kreeg kort daarna nog een strafcorner. Fabienne wist het eerste schot te keren, maar Waalwijk scoorde uit de rebound alsnog de 1-2.
Met nog 5 minuten op de klok, gingen beide teams er vol voor, maar wij wisten goed stand te houden. Dat resulteerde in een mooie overwinning De 3 punten zijn mee naar het zuiden en daar zijn wij super blij mee. Volgende week zondag hebben we geen wedstrijd, maar zondag 7 november staan we weer op het veld en hopen we jullie te zien langs de lijn!