Sporting Heerlen boekt eerste zege van het seizoen

Na de onnodige verliespartij in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen was een overwinning hard nodig voor Sporting Heerlen. Het vooralsnog goed presterende VV Scharn uit Maastricht was de tegenstander op sportpark Grasbroek.

Slordige eerste helft levert 1 doelpunt op. De wedstrijd begon van beide kanten erg wild en onzorgvuldig. Er werd veel simpel balverlies geleden en er werden weinig goede aanvallen opgezet. Na een klein kwartier was daar dan de eerste grote kans voor Sporting Heerlen. Diego Gommans kwam na een bal via rechts die achter de Maastrichtse verdediging viel oog in oog te staan met de keeper. Hij wist echter geen raad met deze kans en lepelde de bal over het doel. Een paar minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Stefan Frank legde de bal terug op Demsey Dowson na een goede actie over de linkerflank, Demsey Dowson kon de bal nadat de voorzet de keeper had gepasseerd voor leeg doel binnenschuiven. In het laatste gedeelte van de eerste helft werd VV Scharn iets gevaarlijker. Een poging van rand zestien meter ging maar net naast, maar grote kansen werden er niet gecreëerd.

Sporting Heerlen trekt overwinning over de streep. In de tweede helft werd het veldspel er niet veel beter op. Er werden nog altijd veel ballen van beide kanten simpel ingeleverd. 10 minuten na rust ging een aanval wel goed, dit leverde dan ook meteen een grote kans op voor de thuisploeg. Stefan Frank zocht de combinatie met Bas Ortmans en kreeg zodoende een opgelegde kans om de voorsprong te verdubbelen. Ware het niet dat doelman Rik Bayens met een knappe redding zijn ploeg op de been hield. Achteraf bleek deze redding nutteloos, aangezien de grensrechter had gevlagd voor buitenspel. 10 minuten later in de 65ste minuut was het wel raak voor Sporting Heerlen. Een corner van de linkerkant belandde bij de tweede paal op het hoofd van verdediger Jesper Sporken, hij zorgde op deze manier voor de 2-0. VV Scharn werd in het laatste kwartier nog wel een keer gevaarlijk. Een knappe volley van ongeveer 11 meter van Jeroen Cox kon door Sporting Heerlen-doelman Rik van Winkelhof nog maar net tot hoekschop worden verwerkt. VV Scharn probeerde het in de slotfase nog met een paar lange ballen en voorzetten, maar er werd niks meer paraat gemaakt. En zo was de eindstand dus 2-0.

Volgende week alweer de derby op het programma. Sporting Heerlen neemt het volgende week voor de tweede keer in 5 weken op in en tegen stadsrivaal RKSV Bekkerveld. Beide ploegen hebben tot nu toe 4 punten verzameld, maar Sporting Heerlen heeft 1 wedstrijd minder gespeeld. VV Scharn speelt thuis tegen RKFC Lindenheuvel-Heidebloem combinatie, de plaaggeest van Sporting Heerlen in speelronde 1.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.