RODA JC TREKT ZEGE OVER DE STREEP TEGEN JONG FC UTRECHT

Roda JC heeft op sportpark Zoudenbalch met 2-1 gewonnen van Jong FC Utrecht. Doelpunten van Patrick Pflücke en Xian Emmers waren voldoende voor de overwinning.

Roda JC schoot razendsnel uit de startblokken. In de vierde minuut lukte het Bryan Limbombe om Patrick Pflücke weg te sturen. De Duitser bleef heel koel, oog in oog met Fabian De Keijzer en scoorde de 0-1. Niet veel later kwam er weer gevaar van Pflücke. Ditmaal was de linkspoot de aangever. Zijn voorzet bereikte Dylan Vente, maar de spits mikte in het zijnet.

Na een klein kwartier was de thuisclub voor het eerst gevaarlijk. Het schot van Mallahi was echter te zwak om het Rody de Boer lastig te maken. Nog voor er twintig minuten gespeeld waren wist Roda JC de voorsprong te verdubbelen. Patrick Pflücke kreeg de bal cadeau van de verdediging van Jong FC Utrecht, stuurde meteen Xian Emmers diep en de middenvelder schoot onberispelijk raak. Het beste moment van de thuisclub voor rust was een afstandsschot van Nick Venema, dat uit elkaar spatte op de handen van De Boer.

In de laatste vijf minuten voor rust kreeg Roda JC meerdere kansen op de voorsprong te vergroten. Zo zag Dylan Vente zijn schot gekraakt worden, ging een schot van Limbombe maar net voorlangs en kopte zowel Jensen als Pflücke maar rakelings naast of over.

Na de rust ging Roda JC, het eerste kwartier, verder waar het voor rust gebleven was. De grootste kans in dit kwartier was er voor Limbombe. De vleugelaanvaller kopte een voorzet van Pflücke voorlangs. Na een klein uur spelen kwam Jong FC Utrecht op gelukkige wijze terug in de wedstrijd. De bal kwam voor de voeten van Arthur Zagre en de linksback schoot, via Guus Joppen, raak.

Na deze tegentreffer kreeg Roda JC het lastiger, maar Rody de Boer voorkwam meermaals een tegentreffer. De grootste kans van de thuisclub was voor Eros Maddy. De invaller leek acht minuten voor het einde de gelijkmaker binnen te koppen, maar De Boer pakte zijn inzet knap. Ondanks de druk van de Domstedelingen wist Roda JC de voorsprong over de streep te trekken en de drie punten mee terug naar Kerkrade te nemen

Tekst Communicatie Roda JC en ArchiefFoto ParkstadActueel /Lucho Carreno

 

Geef een reactie