Schaesberg vr1; Geweldig maar ook nog veel werk.

De titel zegt het al de vrouwen  van Schaesberg waren het eerste half uur geweldig maar een wedstrijd duurt 90 minuten en daar is dus nog veel winst te behalen. Na jaren niet gewonnen te hebben in en bij Wittenhorst was het nu wel raak.  En net als twee weken geleden bij Leveroy was het eerste half uur om van te smullen.

Goed lopende aanvallen die vaak al achterin begonnen.  Het prima spelende  gelegenheidsduo Jess  en Wendy waren vaak de starters van al deze aanvallen. Een enkele aanval was zo mooi dat het jammer was dat hij net niet beloond werd met een doelpunt. Toch was het al in de 16 minuut raak.  Wederom prima kort spel op rechts, Aniek verlegde het spel naar de opkomende Pia die Melanie wegstuurde en die ronde dit fraai af. 0-1.

Slechts 2 minuten later was het opnieuw Melanie die met een fraaie boog de bal in de verre hoek legde 0-2. Wittenhorst gaf Schaesberg iets te veel ruimte en daar maakte de ploeg dankbaar gebruik van.  Over links was het Pia die regelmatig opstoomde. Met controle van Ivana in haar rug. Maran was soms ongrijpbaar op rechts gesteund  door Nadine in haar rug.  Aniek en Vera waren overal. En Steph was in deze fase de balvast spits.

Voor rust werd het nog mooier. Aniek schoot nu maar eens met rechts en de bal verdween hard in de touwen. 0-3. Maar na dit eerste half uur werd de ploeg slordig, passes kwamen niet meer aan, afstanden werden groter. En Wittehorst kwam wat meer in het spel voor. Onnodig. We noteren de 36e minuut als Wittenhorst voor het eerst gevaarlijk opdoemt voor Yaelle. Na rust kan Schaesberg het niveau van het eerste half uur niet nogmaals halen.  Wittenhorst krijgt meer de bal zonder dat het gevaarlijk wordt. Danielle en Alissa kwamen de moe gestreden Ivana en Vera  vervangen.

Maar het goede spel, de diepgang alles is minder in de tweede helft.  Haverwege de tweede helft krijgt Wittenhorst twee goede kansen op scoren echter opnieuw is het Yaelle die met twee prachtige reddingen de nul op het bord houd. Met Danni in de spits en Joy op de rechter zijkant krijgt Schaesberg weer nieuwe snelheid en vooral frisse benen. Danni levert enkele prima voorzetten af die echter niet afgemaakt kunnen worden. Mede ook door goed keeperswerk van de keepster van Wittenhorst.

Maran levert nog een pegel af die de kruising doet trillen en Joy levert een prachtig afstandsschot af dat maar net over het doel valt. TEAM Schaesberg haalt de derde overwinning op rij. Maus speelde als keepster deze wedstrijd niet mee maar met haar positieve instelling was ook zij vanaf de kant weer van groot belang. En dan ook nog te bedenken dat de ploeg nog geen enkele keer compleet is geweest met Lois en Sylvana in de lappenmand en Kim die er niet bij was.

Een prima overwinning, maar ook wetende dat er nog veel werk aan de winkel is om het hoge niveau langer vast te kunnen houden. Maar voor nu, TOP gedaan dames.

Door Andries Bemelmans/vv Schaesberg VR1 en ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie