Nora Hunter is komend jaar de Maastrichtse kinderburgemeester.

Nieuwe kinderburgemeester en kinderraad benoemd.Nora Hunter is komend jaar de Maastrichtse kinderburgemeester. Dat maakte loco-burgemeester Vivianne Heijnen vanmiddag bekend in het Stadhuis. Ook werd de kinderraad benoemd. De kinderraad bestaat uit 12 leerlingen van 7 verschillende basisscholen uit Maastricht. De raad vergadert maandelijks en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college en de gemeenteraad over thema’s die alle Maastrichtse kinderen aangaan.

Kinderburgemeester . Maximaal twee kinderen van elke school konden zich kandidaat stellen voor de kinderraad. Vier van deze kinderen solliciteerden vervolgens met een brief en een filmpje naar het ambt van kinderburgemeester. De selectiecommissie heeft aan de hand daarvan besloten dat Nora Hunter (10 jaar, basisschool Aloysius) de nieuwe kinderburgemeester van Maastricht wordt voor het schooljaar 21/22. De selectiecommissie bestaat uit (burger-)raadsleden Mat Brüll, Claudia Demas, Manon Fokke, Imgriet Habets en Siem Verkoijen.

Kinderraad .12 leerlingen van de groepen 7 van de basisscholen Scharn, Aloysius, De Regenboog, Manjefiek, El Habib, Jhon F. Kennedy en Suringar vormen dit schooljaar de Maastrichtse kinderraad:

Scharn: Diederik den Hartog & Yinthe Schrijnemaekers

Aloysius: Nora Hunter & Stan van Beek

De Regenboog: Sienna Debey  & Elena de Melis

Manjefiek: Sterre van den Boorn

El Habib: Amira Abdellaou & Maimouna Barry

  1. F. Kennedy: Charlie Grislo & Lieke Memel

Suringar: Kiki Hensgens

Vergaderingen en activiteiten. De kinderraad vergadert een keer per maand. Tijdens deze vergaderingen behandelt de kinderraad steeds een inhoudelijk thema. Hierover brengen de leerlingen samen – in elk geval – drie keer een advies uit. Daarnaast zal het college van Burgemeester en Wethouders de kinderraad om advies vragen over relevante thema’s. De eerstvolgende vergadering in december staat in het teken van de Maastrichtse burgerbegroting.

Ambtsketen. Een burgemeester hoort een ambtsketen te dragen, een kinderburgemeester dus ook. De ambtsketen voor de kinderburgemeester is ontworpen en gemaakt door Juliette Wijnen, derdejaars body designstudent aan het Maastricht Institute of Arts. Elke kinderraad ontwerpt zelf een unieke hanger voor aan de keten. Vanaf gisteren mag kinderburgemeester Nora Hunter deze bijzondere ambtsketen een schooljaar lang dragen.

Foto’s Gemeente Maastricht

 

Geef een reactie