Vrouwen 1 van Rkhbs overklassen Someren/nwc

Precies 1 jaar en 3 dagen geleden was de thuiswedstrijd tegen Someren/nwc de laatste die gespeeld werd waarna er helaas niet meer verder gegaan mocht worden.

Genieten van het feit dat er weer gevoetbald mag worden icm het aanhalen van het verschil in speelstijl was hetgeen waar het over ging in de bespreking. Van meet af aan was een verschil in kwaliteit te zien en waar na 8 minuten de 1-0 viel door goed terugleggen van Alessa en afwerken van Kim F. was het binnen het kwartier al 3-0 door nog eens 2 doelpunten van Sanne, beide op aangeven van Mandy. Hierna zakte het tempo wat in en zonder dat de gasten ook maar enigszins gevaarlijk werden bleef de thuisploeg naar hartenlust combineren en kansen creëren. Het duurde echter tot 5 minuten voor rust tot treffer nummer 4 te noteren was, dit was een kopie van de 1-0 met weer goed terugleggen van Alessa op Kim F. die afrondde.

Met een 3-tal wissels bij rust en vooral erop gehamerd te hebben druk te houden op de tegenstander was het een klein kwartier na rust Nikki die op rechts een voorzet gaf die de keepster van de gasten te machtig was, Meggie was er als de kippen bij om af te ronden. Met nog eens 2 wissels werd met succes geprobeerd de druk er de hele wedstrijd op te houden en dat lukte naar behoren. Daniesha was op het uur verantwoordelijk voor de 6-0 met een afstandsschot waarna Alessa de bal nog maar weer eens goed voorlegde op de inglijdende Sabrina voor 7-0.

Nummer 8 was qua combinaties een lust voor het oog, waar de bal gedurende lange tijd van voet tot voet ging kwam er een strakke bal van achteruit waarna Meggie via een korte kaats Lena vond en die op haar beurt weer met een fantastische directe steekpass Alessa vrij voor de keepster zette en dit mooi en beheerst afrondde. Hiermee beloonde ze zichzelf voor een geweldige wedstrijd waarin ze op de brommer leek te zijn zo vaak als ze over haar tegenstander heen raasde. Slotakkoord, en 9-0 was voor de jarige Sanne die met een hattrick haar 36e verjaardag opluisterde.

Wederom een mooie team prestatie waar ze allen alleen maar trots op kunnen zijn!

Komende zondag wacht om 11 uur de uitwedstrijd naar competitiegenoot Amstenrade voor de 2e ronde van de beker waar men weer keihard moet werken om aanspraak te kunnen maken op een positief resultaat.