Het is herfst. Hier en daar vallen de eerste bladeren van de bomen. Lees hier wat de gemeente doet om de openbare ruimte in ongeveer 8 weken ‘bladvrij’ te maken..Bomen zijn belangrijk, voor ons milieu en onze gezondheid. En ze worden met het veranderend klimaat alleen maar belangrijker. Maar samen laten ze in het najaar ook heel wat bladeren vallen. Het opruimen is een flinke klus. Om dit karwei te klaren hebben we de stad verdeeld in 6 gebieden. We hebben voor het najaar extra veegmachines geregeld zodat er voor elk van die 6 gebieden een veegmachine beschikbaar is.

Drie keer vegen. In principe wordt er in de periode tussen 1 november en 24 december in elke wijk drie keer geveegd. Er is een schema als vertrekpunt voor het vegen van de buurten. Maar natuurlijk wordt in straten en buurten met minder bomen ook minder vaak geveegd. En in straten met veel bomen komen we vaker. Bovendien passen we het schema aan als dat nodig is; als we zien dat bepaalde bomen eerder of later fors blad verliezen gaan we ook eerder of later vegen.

Bladkorven. Net zoals andere jaren worden er ook dit jaar weer bladkorven geplaatst waar buurtbewoners bladeren in kunnen gooien. De plekken zijn bepaald op basis van ervaring en signalen van bewoners. Als u vindt dat we plekken met veel bladeren vergeten zijn kunt u dat aangeven door een mail naar gemeente@heerlen.nl. Dan bekijken we of er volgend jaar een bladkorf geplaatst kan worden. Voor dit jaar zijn er geen extra bladkorven meer.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie