Hoofdmenu

RODA JC ONNODIG ONDERUIT TEGEN FC EMMEN

Roda JC Kerkrade is er niet in geslaagd om in het eigen Parkstad Limburg Stadion te winnen van FC Emmen. Mede door een eigen doelpunt van Stefano Marzo werd er met 2-1 verloren.
De wedstrijd had even nodig om goed op gang te komen. In de openingsfase was een lange bal van Absalem net te hard voor Dylan Vente. FC Emmen was gevaarlijk met een afstandschot van Azzeddine Toufiqui, dat uitstekend gekeerd werd door Rody de Boer. Niet veel later was het wel raak voor de bezoekers. Jari Vlak wist de bal vanuit een hoekschop, na verschillende pogingen, binnen te werken. Lang keek de ploeg van Jurgen Streppel niet tegen de achterstand aan. Patrick Pflücke legde de bal over de verdediging tot bij Xian Emmers. De middenvelder hield goed het overzicht en bediende de koele Dylan Vente. De spits kapte de bal naar zijn rechterbeen en schoot de gelijkmaker binnen.
Na de gelijkmaker brak er een sterke fase van de thuisploeg aan. Zo kreeg de spits van Roda JC de bal op zo‘n elf meter van het doel voor de voeten, maar hij zag zijn poging knap gekeerd worden door doelman Michael Brouwer. Tien minuten later kwam de bal na een aanval over meerdere schijven bij Bryan Limbombe. De vleugelaanvaller kapte naar binnen en schoot, maar zijn poging miste kracht. Kort daarna liet De Boer zich weer gelden door een afstandsschot van Jari Vlak knap te pakken. Nog geen minuut later was de doelman kansloos toen een voorzet van Lucas Bernadou bij de tweede paal, ongelukkig, in eigen doel werd gekopt door Stefano Marzo. Kort voor rust had Roda JC nog twee momenten waarop het de stand gelijk had kunnen trekken. Bij een schot van Pflücke zat het niet mee en wist de reeds vallende doelman zijn schot nog met de voeten te keren. Een schot van Vente miste de juiste richting om doel te treffen.
Meteen na rust begon de thuisclub sterk. Een cornervariant via Bouchouari en Klaasen wordt naar Pflücke gespeeld op zo‘n twintig meter van het doel. De Duitser probeert het goed, maar zijn schot wordt gekeerd door de doelman van FC Emmen. Na een klein uur zijn ook de gasten nog een keer gevaarlijk. Een voorzet komt achter Marzo die de bal onbewust klaar legt voor Peter van Ooijen. De middenvelder van FC Emmen schiet de bal, vanuit een moeilijke hoek, op de paal. Hierna krijgt Roda JC onder andere via Jubitana en Cijntje (2x) mogelijkheden om gelijk te maken. Dylan Vente was het dichtste bij de gelijkmaker. De spits werd diepgestuurd, kapte zijn tegenstander uit en schoot in de korte hoek op de paal.
In de slotfase doet trainer Jurgen Streppel nog enkele aanvallende wissels, maar tot meer dan een goede kans voor Werker leidde dit niet.

Communicatie Roda JC en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carrenovoor meer foto’s klik op deze link.(Volgend nieuwsbericht) »