Hoofdmenu

FORTUNA SITTARD PAKT PUNT IN TILBURG NA STERKE TWEEDE HELFT

Vrijdagavond heeft Fortuna Sittard een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Willem II: 1-1. Op basis van de kansenverhouding een terechte uitslag. Aan de kant van Fortuna Sittard scoorde Tijjani Noslin, voor de snelle buitenspeler zijn eerste officiële treffer in het betaalde voetbal.

In de openingsfase domineerde de thuisclub. Na zes minuten schoot Mats Köhlert net naast, na een korte solo door het midden. De grootste kans voor de thuisclub, nog binnen het kwartier, kwam op naam van Max Svensson. Na een voorzet van de rechterkant van Che Nunnely mocht Svensson geheel vrijstaand van dichtbij aanleggen, hij mikte echter royaal voorlangs.

Nauwelijks zestig seconden later was Fortuna Sittard dicht bij een voorsprong. Mats Seuntjens ontfutselde centrale verdediger Ulrik Jenssen de bal, hij ging vrij op doelman Timon Wellenreuther af. De doelman bleef in de één tegen één situatie met Seuntjens lang recht overeind staan, met een knappe reflex voorkwam hij een doelpunt. Willem II was gedurende de eerste helft de bovenliggende partij, Fortuna keeper Yanick van Osch reageerde echter bekwaam op schoten van Nunnely en Kwasi Wriedt. In de extra tijd van de eerste helft had de sluitpost het geluk aan zijn zijde, een schot van Görkem Saglam verdween via de lat en de rug van de goalie naast het doel.

Na rust durfde Fortuna Sittard verder van het doel te spelen, het leidde direct tot een ander spelbeeld. Na nauwelijks één minuut spelen in het tweede bedrijf gaf Zian Flemming een bekeken bal op Seuntjens, vanuit een moeilijke hoek dwong deze Wellenreuther opnieuw tot een redding. Vier minuten later waren de rollen omgedraaid en fungeerde Seuntjens als aangever voor Flemming, ook hij vond de keeper van de thuisclub op zijn pad.

De voorsprong voor Fortuna Sittard, na negen minuten spelen in de tweede helft, was een logisch gevolg van de krachtsverhoudingen in het veld na rust. George Cox wilde met een bal over de grond Seuntjens aanspelen, deze had echter gezien dat hij in buitenspelpositie stond en liet de bal doorlopen naar invaller Noslin. Vrij voor Wellenreuther bleef deze koelbloedig: 0-1.

Nauwelijks vijf minuten later was de gelijkmaker echter al een feit, het mag gezegd, een uiterst fraai doelpunt. Svensson bediende met een boogballetje Köhlert, met een trap met zijn wreef deponeerde deze de bal in de verre hoek: 1-1. Snel daarna toonde Van Osch opnieuw zijn klasse toen Wriedt geheel vrij voor hem verscheen. Hij redde bekwaam. Fortuna Sittard was naar het einde van de wedstrijd nog tot twee keer toe gevaarlijk, beide malen via Flemming. Weer was Wellenreuther op zijn post. In de toegevoegde tijd van de tweede helft was Emil Bergström na een hoekschop nog dicht bij een tweede Tilburgse treffer. Die kwam er niet, waardoor Fortuna Sittard kreeg waar het zeker gezien de tweede helft recht op had.

Communicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »