Fietsroutes Barbara en Wandeling langs mijnhistorie ON2 en Wilhelmina.

Fietsroutes Barbara en Wandeling langs mijnhistorie ON2 en Wilhelmina. De stichting HEERLYCKheyt Schaesberg heeft dit jaar onder andere gebruikt om een mooie Wandelroute uit te zetten langs de mijnhistorie van de ON2/Wilhelmina en een aantal bijzondere fietsroutes langs de beeldtenissen van de patrones van de mijnwerkers, de heilige Barbara, uit te zetten.

De terzake zeer deskundige oud medewerker van het Staatstoezicht op de Mijnen, Wiel Miseré, werd bereid gevonden er vele uren medewerking aan te verlenen. Begin oktober werd al de wandeling ten door gehouden en op 23 oktober werd in het MijnLunchcafé bij Relim (Tunnelweg) de diverse fietstochten gepresenteerd. Op bijgaande foto zie je Wiel Miseré en de diverse boekjes die onlangs uitgegeven zijn door de stichting en bij het Relim MijnLunchcafé te koop zijn. De boekjes geven een prachtige beschrijving van het groot aantal bezienswaardigheden.

De aparte routeboekjes ondersteunen bij de wandeling en de fietstochten. Zeer de moeite waard om er met een aantal personen op uit te trekken en te genieten van onze mooie Zuid-Limburgse omgeving. Het MijnLunchcafé is iedere werkdag open tussen 8 uur en 16 uur. Foto: Stichting HEERLYCKheyt Schaesberg. En als je er dan toch bent kun je meteen even de mooie 60 foto’s grote en gratis te bezoeken foto-tentoonstelling over de ON2 en Wilhelmina bij Relim bekijken.

Foto HEERLYCKheyt Schaesberg

Geef een reactie