KVC ORANJE VANAF DE STIP LANGS FC LANDGRAAF

KVC Oranje en FC Landgraaf hebben beide een lange voetbaltraditie. De ploeg uit Bleierheide onder de nu nog vigerende naam, FC Landgraaf kende als voorlopers SVN en Sylvia. SVN speelde lange tijd op hoog niveau, zo ook in de hoofdklasse. Dat gold minder voor Syllvia, veelal vierde- of vijdeklasser, maar die club blonk dan weer uit in alles wat het randgebeuren binnen een voetbalclub zo mooi kan maken. Ook KVC Oranje speelde in e regel op een lager niveau dan SVN. Zo af en toe kwamen SVN en KVC Oranje elkaar niettemin tegen, in de competitie en de beker. Niet echt vaak wist KVC Oranje aan het langste eind te trekken. Nu, in de confrontatie tussen gastheer FC Landgraaf en oranje-wit, trokken de bezoekers uit Bleijerheide verdiend aan het langste eind, met 0-2 en maakten daarmee een mooie sprong naar het linker rijtje in de derde klasse A van het amateurvoetbal.

Op een mooie herfstdag glommen de kleuren van KVC Oranje na afloop het mooist in het overdadig aanwezige zonlicht. Nu denk je dat al snel, als het om je favoriete club gaat, maar vriend en vijand waren het er na afloop over eens dat niets viel af te dingen op de overwinning van de mannen van trainer Paul van Putten. De wedstrijd overziende kon je concluderen dat de bezoekers in de eerste helft een zestal grote en kleine kansen en mogelijkheden hadden laten liggen om met voorsprong de rust in te gaan. We doelen hier op inzetten van Chris Frauenrath, Joey Niesters, Luc van Wersch, en Yassin Ben Saddik. FC  Landgraaf kon daar in die fase nagenoeg niets tegenover stellen.

Als je jezelf niet beloont en zoveel kansen onbenut laat krijg je vaak de rekening gepresenteerd, in de vorm van een tegentreffer. Maar deze keer bleek thuisclub FC Landgraaf, die overigens net als de ploeg uit Bleijerheide een paar blessuregevallen kende, het niet voor elkaar de veste van gastendoelman Lars van der Weide serieus onder vuur te nemen. Eén uitzondering moet vermeld: Raul Erkens zag de bal uit een met zijn rechter genomen vrije trap, vanaf pakweg 30 meter, tegen de lat uiteenspatten, enigszins vergelijkbaar met de bal op de onderkant van diezelfde lat van Joey Niesters in het eerste bedrijf, eveneens uit een vrije trap.

Konden de gasten zich in de eerste helft de nodige kansen creëren, na de rust lukte dat eigenlijk  niet meer. Maar ook in zo’n geval kun je tot treffers komen. Yassin Ben Saddik stuurde Joey Niesters met een steekpass de zestien in, Niesters werd door Sven van Haaren tegen de vlakte gewerkt en scheidsrechter Marvin Lahaije kon niet anders dan naar de omineuze stip wijzen: penalty. Ritch Vienerius schoot de bal onberispelijk in de linker hoek, keeper Shaughn Prickarts van de thuisclub kansloos latend: 0-1.

FC Landgraaf moest op zoek naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk kon de ploeg van Dennis Voorst niet meer worden. Aan de overzijde ging Joey Niesters voor een tweede keer in de zestien tegen de grond. Deze keer was Raul Erkens de (vermeende) boosdoener. Opnieuw liet Ritch Vienerius de keeper van FC Landgraaf vanaf de penaltystip geen schijn van kans: 0-2.