RKHBS pakt koppositie na overwinning op Passart VKC

Op deze alweer heel zonnige herfstdag moest de ploeg van Mike Bisschops thuis aantreden tegen Passart VKC, dat pas 3 punten had vergaard in de eerste 4 wedstrijden van de competitie. De ploeg uit Heerlen Noord onder leiding van Frits Nolgen kwam echter goed uit de startblokken en deelde de eerste speldenprikken uit. Een vrije trap van ongeveer 25 meter van het doel werd hard en laag ingeschoten. Dave Delnoy liet zich echter niet verrassen door de verraderlijke stuit en tikte de bal uit de benedenhoek.
Na 10 minuten een eerste kans voor RKHBS dat er via Collin Keulen gevaarlijk uit kwam. Collin schoot vallend met links op doel, zijn schot werd van richting veranderd en de goallie van Passart kon maar ternauwernood redding brengen. Jacco Quaedvlieg pikte de bal op van de achterlijn en schoot hard voor het doel, waar de bal via een verdediger op de paal belandde. De gasten van de Passart waren met name gevaarlijk via dode spelmomenten. In de 16de minuut kopte aanvoerder Kevin Olijve maar net over uit een scherp ingebrachte corner. Even later was het weer de beurt aan RKHBS in deze levendige wedstrijd. Petter Schings maakte zich vrij en stuurde Mel Angerer diep over links. Mel ging voorbij zijn tegenstander en tikte met zijn rechtervoet de bal richting lange hoek, maar helaas net naast. Na 25 minuten spelen, kon er een prachtige aanval van de gasten genoteerd worden door het centrum van de verdediging van RKHBS. Een doelpunt leek onvermijdelijk totdat Deven van Leeuwen met een uiterste krachtinspanning redding kon brengen.
RKHBS werd hierna nog een aantal keren heel gevaarlijk, maar zowel Jacco Quaedvlieg als Mel Angerer hadden het vizier niet op scherp staan. Helaas moesten zowel Thymo Griesenbrock als Collin Keulen vanwege blessures nog voor de rust gewisseld worden, voor Sefa Sarigoz en Bram Bemelmans. Na rust een flitsende start van de thuisploeg. Binnen 4 minuten stond er 2-0 op het scorebord, en had RKHBS ook nog een keer de paal geraakt. Petter Schings draaide fraai weg bij zijn tegenstander op het middenveld en speelde Mel Angerer aan op rechts. Mel zag Petter opduiken in de 16 meter en speelde de bal strak voor.
De verdediging van Passart zat blijkbaar met de gedachten nog in de kleedkamer, en het was een makkie voor Petter Schings om de 1-0 aan te tekenen. Even later speelde Mel Angerer de bal weer op Petter Schings, die verwoestend uithaalde en knalhard de paal trof. Bram Bemelmans gooide even later de bal hoog voor het doel, waar de onvermoeibare Mel Angerer met de achterkant van zijn hoofd raak kopte: 2-0. Hierna zakte RKHBS in, of misschien was het Passart dat RKHBS terugdrukte op eigen helft. De technisch vaardige aanvallers van Passart vormden een constante dreiging, maar de verdediging met Jeffrey Sloote, Tomyen van Lierop, Dave Delnoy, Koy Vinken en Deven van Leeuwen gaf geen krimp. RKHBS kreeg in de tegenaanval steeds meer ruimte en maakte hier op een gegeven moment ook gebruik van. Chendo Kolker, net ingevallen voor Jacco Quaedvlieg, kreeg zijn eerste bal aangespeeld en plaatste deze met buitenkant voet van ongeveer 25 meter keurig in de benedenhoek: 3-0.
Even later kwam RKHBS zelfs op 4-0 doordat uitblinker Petter Schings vanaf links voorgaf op Bram Bemelmans die geen moeite had de uitkomende keeper met een steekballetje te passeren: 4-0. Het slotakkoord was voor de gasten, waar een centrale verdediger vanaf zeker 30 meter de bal op de slof nam en het leer met een prachtige boog buiten bereik van Keeper Dave Delnoy in het net viel: 4-1. Door deze overwinning staat RKHBS voor even aan de leiding van een helaas vertekende ranglijst doordat wedstrijden wel heel makkelijk worden afgelast. Alle ploegen hebben last van blessures. Laten we gewoon spelen met de mensen die wel beschikbaar zijn om zo een normaal verloop van de competitie te waarborgen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Vaesrade op het programma, een ploeg die pas 3 wedstrijden heeft gespeeld, maar wel al 6 punten heeft gepakt. Succes mannen!